Balkabağının üzerine zerdeçal serpin mucizeye tanık olun! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan bağımlılık yapacak kür tarifi

Balkabağının üzerine zerdeçal serpin mucizeye tanık olun! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'ndan bağımlılık yapacak kür tarifi

Kış meyvesi olan bal kabağı lezzetli tadıyla sofraların vazgeçilmezleri. Genelde çoğu kişi ilk başta ön yargı ile tadına bakmıyor ancak bakanda bırakamıyor. İçeriğinde güçlü bir antioksidan barındıran balkabağı hem tatlılarda hem de yemeklerde kullanılabilen mucizevi bir besindir. Bizde bugün sizlere Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun gizli kür tariflerinden olan zerdeçallı balkabağı tarifi ile geldik. Bu tarifi deneyin ne hasta ne de burnunuz akacak. İşte detaylar...

Havalar iyice soğudu ve ortalıkta salgın hastalıklar görülmeye başladı. Özellikle son dönemde yaygın olarak görülen grip vakaları herkesi korkutmakta. Yatak döşek yatıran bu gripten kurtulmanın tek yolu ise bağışıklık sisteminizi güçlendirmekten geçiyor. Bizde bağışıklık sisteminizi tavan yaptıracak özel bir kür tarifi ile karşınıza geldik. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun özel kür tariflerinden olan bu yöntem ile tüm hastalıklardan korunacaksınız. Balkabağının üzerine bunu sürün ve afiyetle tüketin. İlaç yerine kullanılan kür! İşte balkabağının mucizevi faydaları...

YAKALANANLAR YATAK DÖŞEK YATIYOR

Kış ayları geldi çattı. Havaların birden bire soğumasıyla birlikte salgın hastalıklar kendini göstermeye başladı. Özellikle son dönemde yaygın olan grip vakaları hızla artmakta. Yüksek ateş, halsizlik, öksürük ve burun akıntısına neden olan bu grip yatak döşek yatırıyor. İlk etapta kendini semptomlarını fazla göstermeyen bu virüs birden bire tüm vücudunuzu çökertiyor. Peki bu girpten korunmanın yolu ne? Çok basit bağışıklık sisteminizi güçlendirmek. Bizde sizlere bağışıklık sisteminizi tavan yaptıracak bir tarif ile karşınıza geldik.

BALKABAĞININ ÜZERİNE BUNU SÜRÜN VE YİYİN

Sofraların vazgeçilmez meyvelerinden olan balkabağının faydalarını duyunca ağzınız açık kalacak. Balkabağı içeriğinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle insan vücudunu baştan aşağı yeniler. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan atıcı olan balkabağını zerdeçalla denediniz mi? Osman Müftüoğlu'nun gizli yöntemlerinden olan bu kür bağışıklık sistemini tavan yaptırıyor. Tek yapmanız gereken balkabağının üzerine zerdeçal sürüp tüketmek.

kmgfgf-83.jpg

BALKABAĞININ FAYDALARI NELER?

1- KURU CİLTLERİ YENİLER

Özellikle kadınlar soğuk kış günlerinde ciltlerinin kuruyup çatlamasından şikayetçi olur. Oysa cildin ışıltısını ve tazeliğini sağlayan malzemeler kozmetik mağazalarında değil, tam da yanı başınızda durur; yani mutfağınızda! Soğuk kış günlerinde kurumaya başlayan cildin yenilenmesini içeriğinde bulunan antioksidan mineraller ve A vitamini destekler. Peeling olarak dahi birçok maskenin içeriğinde bulunan bal kabağı özellikle çorba olarak tüketildiğinde cildin nem kazanmasına destek olur.

2- MİKROPLARA KARŞI KALKAN OLUR

Antioksidan vitamin ve minerallerden oldukça zengin olduğundan vücudu bakteri, virüs ve mikroplardan koruyarak mevsim geçişlerinde ve dondurucu kış günlerinde bağışıklık sisteminin desteklenmesine yardımcı olur.

3- GÖZ SAĞLIĞINA BİRE BİRDİR

İçeriğinde bulunan ksantin adlı bileşen ultraviyole ışığın göz tarafından süzülmesine yardımcı olurken bu durum ileri yaşlarda görülebilecek gözde doku hasarı ve katarakt probleminin önüne geçer. İçeriğinde bulunan A vitamini ayrıca gece ve alacakaranlıkta gözün ışığa uyumunu sağlayarak görüş kabiliyeti kazandırır.

kmgfgfgf-2022-12-06t123055-198.jpg

ZERDEÇALLI BALKABAĞI ÇORBASI TARİFİ

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 500 gr bal kabağı (2 dilim bal kabağı)
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta bo
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağıy havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 yemek kaşığı krema

kmggf-15-001.jpg

YAPILIŞI

  1. Bal kabağının çekirdeklerini alın ve kabuğunu soyun. Kabaca doğrayın.
  2. Soğan, patatesi, havuç ve sarımsağı soyup kabaca küpler halinde doğrayın.
  3. Tencerenin içerisine zeytinyağını ekleyin ve sebzeleri 3-4 dakika soteleyin (karamelize edin daha lezzetli hale gelebilmesi için)
  4. Sebzelerin üzerine su ekleyin ve yaklaşık 30 dakika pişirin (bal kabakları yumuşayana kadar)
  5. Tuz, zerdeçal ve karabiber dilerseniz muskat ilave edip el blendırı ile püre haline getirin.
  6. 2 yemek kaşığı krema ekleyerek tekrar karıştırın.
  7. Küçük bir tavada tereyağını, pul biber ekleyin hafifçe çevirin, servis esnasında tabakların üzerine birer yemek kaşığı ve krema ilave edip servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN