Bamya sevmeyen bile bu faydasını duyunca tabak tabak yiyor! En korkulu rüyamızın düşmanı mucize sebze: Sebze değil şifa deposu

Bamya sevmeyen bile bu faydasını duyunca tabak tabak yiyor! En korkulu rüyamızın düşmanı mucize sebze: Sebze değil şifa deposu

Bamya denilince genellikle eşlerimiz ve çocuklarımız burun kıvırıp tok olduklarını söylerler. Halbuki bamya içerdiği vitaminler sayesinde sağlığımız için oldukça besleyici. İşte bamyanın hiç bilinmeyen sağlık faydaları...

Bamya, A ve C vitaminlerinin yanı sıra kanser, diyabet, inme ve kalp hastalığı gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini azaltmaya yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir.

Bamya aynı zamanda iyi bir kaynaktır:

  • Magnezyum
  • Folat
  • A vitamini
  • C vitamini
  • K vitamini
  • B6 vitamini

BAMYANIN FAYDALARI

15-bamya1.jpeg

1. KENDİNİZİ TOK HİSSETMENİZİ SAĞLAR

Bamyanın diyet lifi, daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.

2. SİNDİRİMİNİZ İÇİN HARİKADIR

Yüksek lif içeriği sindirim sistemi için harikadır ve daha düzenli beslenmenizi sağlar. Bu sadece kilonuzu korumanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sizi her şeyden önce daha sağlıklı yapar.

3. DÜŞÜK KALORİLİ BİR BESİNDİR

Bir yiyeceğin açlığınızı giderebilmesi ve zinde kalmanıza yardımcı olabilmesi her zaman güzeldir. Bamyanın düşük kalorili sayısı, yemeğinize kesinlikle bir kaşık daha atabileceğiniz ve yine de ölçekte sayıların düştüğünü görebileceğiniz anlamına gelir.

4. İDRAR SÖKTÜRÜCÜDÜR

Bu, vücudun kendini detoksifiye etmesine yardımcı olduğu ve fazla su ağırlığını atmanıza yardımcı olduğu anlamına gelir. Şişkinliği azaltmak için cephaneliğinizde harika bir silah!

5. KOLESTEROL SEVİYELERİNİ KONTROL ETMEYE YARDIMCI OLUR

Bamyadaki pektin, kalp fonksiyonunu iyileştiren LDL veya kötü kolesterolü düşürür.

bamya-nedir-faydalari-nelerdir-ce5c3eaa-e50c-4cd0-ad8e-4e881a5982a2.webp

6. KANSERLE SAVAŞIYOR

Antioksidanlarla dolu bamya, kansere yol açabilecek serbest radikallerle savaşmada hücrelere çok ihtiyaç duyulan desteği sağlayabilir.

7. BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Bamyadaki sağlıklı lif, bağırsaklarımızdaki çok ihtiyaç duyulan iyi bakterileri besleyerek virüslere ve enfeksiyonlara karşı bağışıklığımızı oluşturur.

8. DOĞURGANLIĞI VE SAĞLIKLI HAMİLELİĞİ DESTEKLER

Bamyadaki yüksek miktarda folat, " yavrularda nöral tüp defekti insidansını azalttığı " için gebelik öncesi diyette özellikle önemlidir. Aynı şekilde hamilelik sırasında daha fazla folat yemek, sağlıklı bir anne ve bebeği desteklemeye yardımcı olur.

9. KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Bamyanın lif içeriği ayrıca sindirim sisteminde şeker emilim hızını yavaşlatmaktan da sorumludur.

10. ŞEKER HASTALIĞINI ÖNLEMEYE YARDIMCI OLUR

Araştırmalar, kan şekeri üzerindeki dengeleyici etkilerine ek olarak, bamyanın aslında kan şekerini düşürdüğünü ve diyabetin önlenmesi için bir seçenek olabileceğini göstermiştir.

11. BÖBREK HASTALIĞINI ÖNLEMEYE YARDIMCI OLUR

Araştırmalar, daha fazla bamya yemenin zamanla böbrek hasarının azalmasına neden olduğunu göstermiştir.

12. ASTIM BELİRTİLERİNİ AZALTMAYA YARDIMCI OLABİLİR

Bamya'nın güçlü C vitamini dozu, astım gibi solunum sorunlarını hafifletmekle ilişkilendirilmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN