Bedava vitamin deposu! Yol kenarlarında yanından öylece geçip gitmişiz: Meğer öyle faydaları varmış ki…

Bedava vitamin deposu! Yol kenarlarında yanından öylece geçip gitmişiz: Meğer öyle faydaları varmış ki…

Gülgiller familyası üyeleri arasında yer alan ve boyu 2 ila 3 metreye kadar uzayan ateş dikeni, köpek elması denilen ılıman iklimlerde yetişen bir bitkidir. Bölgelere göre farklı isimler verilen bu bitkinin ise bilinmeyen birçok faydası bulunuyor. Peki, ateş dikeni faydaları nelerdir? Ateş dikeni yenir mi? İşte o soruların yanıtı…

Dekoratif bir ağaç olan ateş dikeni ilkbahar mevsiminde küçük çiçekler açmaktadır. Jölesi yapılan bitki genellikle portakal reçeline de eklenmektedir. Az miktarda su ile yetişebilen bitkinin en çok sevdiği şey ise ışıktır. Genelde çit bitkisi olarak kullanılırken; park, bahçe ya da saksılarda balkon bitkisi olarak da tercih edilmektedir.

Yaz ve kış aylarında devamlı olarak bitkisi yeşil olan ateş dikeni sağlık için de aslında bilmediğimiz birçok fayda sağlamaktadır. İşte ateş dikeninin faydaları…

ates-dikeni-yenir-mi-1.jpg

ATEŞ DİKENİ FAYDALARI NELERDİR?

Ateş dikeni az miktarda tüketildiğinde faydaları şunlardır:

- Nefesi açar

- Sindirimi kolaylaştırır

- Kalp yatıştırma özelliği vardır ve bu yüzden Avrupa ülkelerinde çok fazla kullanılmaktadır.

- Yüksek tansiyona karşı bitkisel tedavi amacıyla kullanılır.

Ancak ateş dikeni aşırı tüketimde insanı zehirleyebilecek etkiye de sahiptir bu yüzden aşırı tüketimden kaçınmaya özen göstermelisiniz.

ates-dikeni-yenir-mi-3.jpg

ATEŞ DİKENİ YENİR Mİ?

Ateş dikenini yiyerek tüketebilirsiniz. Bunun dışında çayını demlemek de sağlıklı bir yöntemdir. Ateş dikeni çayı için; yapraklar ve meyveleri kurutun. Ardından 1 litre suya bir avuç bitkiden koyarak 10 dakika kaynatın. Kaynama işlemi bittiğinde çayınızı afiyetle içebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN