Bir bardak içenin bağırsak sağlığı yerine geliyor! Hazırlaması 2 dakika: İbrahim Saraçoğlu bile...

Bir bardak içenin bağırsak sağlığı yerine geliyor! Hazırlaması 2 dakika: İbrahim Saraçoğlu bile...

Yemekte ve salatalarda sıklıkla kullandığımız maydanoz mideye oldukça fayda sağlar. Sindirim sistemini hızlandıran ve mideyi temizleyen maydanozun aslında tam bir kilo verme besini olduğunu biliyor muydunuz? Maydanoz saplarından 2 dakikada yapacağınız kür ile bir türlü kurtulamadığınız ödemlerinizden anında kurtulun. 2 haftada en etkili sonuca ulaşın. Peki maydanoz kürü nasıl yapılır? Nasıl tüketilmeli? İşte ödem atıcı maydanoz kürünün tarifi...

Yediğimiz ya da tükettiğimiz bazı besinler vücudumuzda ödeme neden olabilir. Ödem oluşumu hızlı oluşan ancak geç geçen bir süreçtir. Sizin de ödemlerle başınız dertteyse doğru yerdesiniz. Maydanozun bu faydasını duyunca mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. Bir bardak ile gelen mucize. 2 dakikada hazırlaıyp rahatça içebilirsiniz. 2 haftada kurtulamadığınız ödem derdinden kurtulun. Peki maydanoz kürü tarifi nasıl hazırlanır? İşte yağ yakan mucizevi maydanoz kürünün tarifi...

BİR BARDAK İLE GELEN MUCİZE

Maydanozun faydaları saymakla bitmez. Hem salatalarda hem de yemeklerde sıklıkla kullanılan maydanoz vücuttaki iltihabı söker, kanı temizler ve hormonların düzenli çalışmasını sağlar. Maydanoz aynı zamanda tam bir ödem atıcıdır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından da sıklıkla önerilen maydanoz kürü tarifi ile 2 haftada tüm fazla kilolarınızdan kurtulun. 2 dakika da hazırlayıp oturduğunuz yerden kilo verin.

hgghghhggh.jpg

ÖDEM ATICI MAYDANOZ KÜRÜ TARİFİ

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 15 dal maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Büyük bardakla su (300 ml )

YAPILIŞI

  1. Maydanozu yıkayıp doğruyoruz. Küçük olmak zorunda değil robottan geçecek şekilde olsun sadece doğradığımız maydanozu mutfak robotuna atıyoruz.
  2. Sonra suyumuzu ve limon suyunu ilave edip mutfak robotunu çalıştırıyoruz rengi koyulaşıncaya kadar robota veriyoruz ve bitti.
  3. 21 gün maydanoz kürü: Eğer 15 gün boyunca kür uygulayıp birkaç gün mola verip yeniden 15 günlük uygulama yaparsanız; geçen 1 ay içinde vücudunuzdaki değişimi fark edebilirsiniz.

hgghhghgh-1.jpg

MAYDANOZUN FAYDALARI NELER?

  • Yaprakları ve sapı antiseptik olup gaz giderici etkisi vardır.
  • Araştırmalara göre, diyabeti olanlarda kan şekeri düzeyini düşürmeye yardımcı olduğu kanıtlandı. Ancak araştırmalar sürüyor.
  • Maydanozun beta karoten ve C vitamini içeriği sayesinde anti-inflamatuar özelliği bulunuyor. Böylelikle artrit kontrolünde önemi bir yere sahiptir.
  • Diş ve diş eti hastalıklarına karşı koruyucu görev görüyor. Ağız kokusunun giderilmesinde de etkilidir.
  • Maydanoz içeriğindeki beta karoten sayesinde ileri yaştaki kişilerde retina sağlığını koruyor. A vitaminin iyi kaynağı olan maydanoz göz sağlığını koruyucu etki gösteriyor.
  • Maydanoz deyince bağışıklık sistemini akla geliyor. İçeriğindeki A, C, K vitaminleriyle folat, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken, A vitamini lenfosit ve beyaz kan hücreleri üzerinde doğrudan etkilidir. Klorofil içeren maydanoz, anti bakteriyel anti mantar özelliklere sahiptir.
  • Ciddi bir hastalığın nedeni olmadığı takdirde mide bulantısına iyi geliyor.
  • Karaciğeri zehirli maddelerden temizlemek için yardımcıdır.
  • Antioksidan içeriği yüksek olan maydanoz aynı zamanda kalp sağlığı ve kansere karşı da koruyucudur.
  • A vitamininin öncül maddesi beta karoten ve C vitamini içeriğinden dolayı antioksidan özelliğe sahip olan maydanoz serbest radikallerin oluşumunu engelliyor.
  • Maydanoz aynı zamanda kalp sağlığı ve kansere karşı da koruyucu etki gösteriyor. Folik asit içeriği sayesinde kalp dostu olarak nitelendiriliyor, çünkü kalp krizi riskini artıran homosistein miktarının azalmasında yardımcı oluyor. Diüretik etkisi sayesinde tansiyon düşürücü etkisi bulunuyor. Glutatyon transferaz enzimini aktive ederek, oksitlenmiş moleküllerle savaşarak kansere karşı koruyucu fonksiyon üstleniyor. Ayrıca içerisindeki K vitamini ve demir bakımından zengin olan maydanoz, vücuttan toksinlerin atılması sağlıyor ve kanı temizliyor. Karaciğeri zehirli maddelerden temizlemek için de yardımcı oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN