Bir fincandan gelen büyük mucize! 1 fincan papatya çayı bu 3 hastalığın önüne geçiyor: Bu belirtiler varsa...

Bir fincandan gelen büyük mucize! 1 fincan papatya çayı bu 3 hastalığın önüne geçiyor: Bu belirtiler varsa...

Son dönemde artan bitki çayı tüketimi yediden yetmişe kullanılmakta. Peki bu bitki çaylarının neye iyi geldiğini biliyor muyuz? Çoğu çayı bilinçsiz olarak tüketiyoruz. Yapılan son araştırmalara göre papatya çayının, 3 semptoma karşı faydaları olduğu ve hastalıkların önüne geçtiği belirtildi. Her gün 1 fincan papatya çayı ile bu 3 hastalıktan korunabilirsiniz. Bu belirtiler varsa mutlaka papatya çayın için. İşte detaylar...

Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar hızla arttı. Özellikle burun akıntısı, kuru öksürük ve ateş gibi semptomların hızla yayıldığı görülürken uzmanlardan yeni bir uyarı geldi. Bu 3 hastalıktan kurtulmak istiyorsanız her gün 1 fincan papatya çayı içmelisiniz. Faydasını görünce mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. Bu belirtiler varsa mutlaka için! İşte papatya çayının faydaları ve yapılışı...

BU BELİRTİLER VARSA HEMEN İÇİN

Günlük hayatımızda halsiz ya da yorgun hissettiğimizde ilk olarak başvurduğumuz tedavi yöntemlerinden biri bitki çayları tüketmek oluyor. Bitki çaylarının sağlığa birçok faydası bulunur. Bu yönde tam bir şifa deposu olan papatya çayı, bu 3 hastalığın tedavi edilmesine ve kişinin kendini çok daha iyi hissetmesine yardımcı olduğu ortaya çıktı. Bu belirtiler varsa hemen için. İşte o hastalıklar;

ghhhg.jpg

1- VÜCUTTAKİ ANTİOKSİDANLARI TEMİZLİYOR

Vücutta bulunan toksinlerin dışarı atılmasını sağlamak amacıyla papatya çayının düzenli olarak tüketilmesi son derece önemlidir. Papatya çayının içerisinde bulunan antioksidanlar kişinin sağlıklı bir yaşama ve sağlıklı bir vücuda kavuşmasına büyük ölçüde katkı sağlamaktadır.

2- İSHAL

İshal olduğunuz zamanlarda bir fincan papatya çayı tüketmeniz, ishalin kısa süre içerisinde sağlıklı bir şekilde geçmesine yardımcı olurken aynı zamanda ishal dolayısıyla vücutta oluşan komplikelerin olumlu yöne evrilmesine yardımcı olmaktadır.

3- UYKU PROBLEMİ

Uyku problemi yaşamanız durumunda, her akşam düzenli olarak papatya çayı tüketmeniz var olan uyku probleminin ortadan kalkmasına yardımcı olurken aynı zamanda uyku kalitesinin de artmasına katkı sağlamaktadır.

PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir.
  • İltihap giderici, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici ve yara iyileştirici etkiye sahiptir.
  • Papatya çayı cildin temizlenmesi, sivilce oluşumunun önlenmesi ve şişkinliğin giderilmesi gibi durumlarda etkindir.
  • İrritabl bağırsak sendromu, kramplar, hazımsızlık, gaz ishal ve kolik semptomlarını azaltabilir.
  • Papatya çayı adet döneminde krampları hafifletmeye yardımcı olabilir.
  • Emziren anne ve bebekleri için de yararlıdır. Taze hazırlanan çayın ılıtılarak bebeğe verilmesi gaz çıkarmasına yardımcı olur. Ayrıca papatya bitki çayı hafif yatıştırıcı etkisi ile de bebeğin rahat uyumasını sağlar. Emziren annenin papatya çayı içmesi de bu olumlu etkiyi artırır ancak miktar günde iki. Bebeklerde kullanımı öncesi doktorunuza danışmanız gerekir.
  • Farenjit, bademcik iltihabı, larenjit, ağız ve boğaz mukozası iltihaplarında gargara olarak kullanılması şikayetleri hafifletir.

hghgh-3.jpg

PAPATYA ÇAYI NASIL YAPILIR?

Papatya çayı yapımında ihtiyacınız olan malzemeler; yarım litre içme suyu ve 3 yemek kaşığı kurutulmuş papatyadır. İlk olarak suyu ocakta kaynatın. Daha sonra kurutulmuş papatyaları da suyun içerisine ekleyin. Çayı 3 dakika demlenmesi için bırakın. Daha sonra çayı süzgeçten geçirin ve çiçek kısımlarını süzün. Çayınız hazır. Tatlandırmak için limon ve bal ekleyebilirsiniz. Günde en fazla 2 fincan çay içilmelidir. Özellikle uyumadan bir saat önce tüketilmesi önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN