Bir haftada 4 kilo verdiriyor bir beden inceltiyor! Herkes doktorunuzu soracak! Hem zayıflatıyor hem de sıkılaştırıyor

Bir haftada 4 kilo verdiriyor bir beden inceltiyor! Herkes doktorunuzu soracak! Hem zayıflatıyor hem de sıkılaştırıyor

Bir türlü veremediğiniz kilolar buhar olup uçacak. Yalnızca bir haftada 4 kilo verip bir beden inceleceksiniz. Ünlü Kimyager ve akademisyen İbrahim Saraçoğlu herkesi iğne ipliğe döndüren o listeyi açıkladı. İşte bir haftada 4 kilo verdiren o diyet…

Kilo vermek isteyen kişilerin mutlaka acı biber tüketmesi gerekiyor. Bel çevresinde oluşan sarkmayı azaltmak ve fazla kiloları vermek için önemli bir etken madde barındıran acı biber metabolizmayı hızlandırarak iştahı kapatıyor. Vücut yapısına bağlı olarak verilen kilo oranında değişiklik gösterdiğini belirten Saraçoğlu herkesin yapabileceği kolay ve basit o diyeti açıkladı. Bu tavsiyeler ile hem daha sağlıklı olabilir hem de ideal kilonuza ulaşabilirsiniz. İşte bir haftada 4 kilo verdiren o diyet…

diyet-listesi.jpg

1. GÜN

Saraçoğlu diyetinin ilk günü meyve günü olarak kabul edilmektedir. Uzman doktor, muz haricinde bütün meyvelerin tüketilebileceğini belirtti. Bugün dilediğiniz kadar meyve tüketmekte özgürsünüz.

2. GÜN

Diyetin 2 gününde ise sebze menüsü oluşturulmaktadır. İlk gün diyetinin ardından 2 gün beslenmeme listenizde patates haricinde bütün sebzeleri tüketebilirsiniz. Gün içerisinde dilediğiniz kadar sebze tüketmekte özgürsünüz.

diyet-listesi-1.jpg

3. GÜN

3 gün diyetinde ise hem sebze hem de meyve tüketmekte özgürsünüz. Muz ve patates haricindeki bütün sebze ve meyveleri tüketebilirsiniz.

4. GÜN

Bugün diyet listenize sütü de dahil edebilirsiniz. Gün boyunca 5 adet muz yiyebileceğiniz 4 gün diyetinde bir su bardağı süt ile beslenmenizi destekleyiniz.

meyve-salatasi.jpg

5. GÜN

Diyetinizin 5 gününde ızgara balık, tavuk ya da kırmızı etten herhangi birini tüketebilir yanında ise bol miktarda haşlanmış sebze yiyebilirsiniz.

6. GÜN

Diyet listenizin 6 gününde ızgarada pişmiş iki parça bifteğin yanında dilediğiniz kadar çiğ sebze tüketebilirsiniz. Domates, salatalık, lahana, havuç ve kereviz gibi besinlerden destek alabilirsiniz.

hizli-kilo-vermek.jpg

7. GÜN

Bir haftalık diyetinize son gününde ise öyle ve Akşam yemeğinde haşlanmış sebze tüketebilirsiniz. Bu sebzelerin yanında ise ızgarada pişirilmiş kırmızı et, tavuk ya da balık tercihiniz olabilir.

Yedinci günün öğle ve akşam yemeğinde haşlanmış sebze tüketeceğiniz Saraçoğlu diyetinde sebzenin yanında ızgarada pişmiş kırmızı et, tavuk ya da balık yiyebilirsiniz.

ACI BİBER KİLO VERDİRİR Mİ?

Kırmızı biber içerisinde bulunan aktif bileşenlerden biri de kapsaisin metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olmaktadır. yiyecek arzusunu azaltma konusunda son derece işe yarayan bu etken madde hemen hemen tüm biber türlerinde yer alıyor. Ancak en fazla kırmızı biberde bulunmaktadır. Acı biber daha fazla kalori yakmanın yanı sıra yiyeceklere de farklı bir arama katmaktadır. Hem lezzetli bir yemek yiyebilir hem de kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

İştah bastırma özelliğine sahip olan kapsaisin hızlı bir şekilde tokluk hissi yaratarak yeme isteğini en aza indirir.Bunun yanı sıra tükürük bezlerini uyararak metabolizmayı hızlandıran acı biber besinleri yağa dönüştürmek yerine enerjiye dönüştürür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN