Bir kaşık zeytinyağına bir tutam dökün ömrünüze ömür katın! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yaşam koçlarının sırrını açıkladı

Bir kaşık zeytinyağına bir tutam dökün ömrünüze ömür katın! Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yaşam koçlarının sırrını açıkladı

Yediğimiz besinler bazen midemizde büyük rahatsızlıklara neden olabilir. Özellikle soğuk havalarda sık sık görülen kabızlık rahatsızlığı gün içerisinde hareketimizi kısıtlar ve sürekli olarak tuvalete çıkma sorunu yaşar. Sizde bu durumdan rahatsızsanız Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'nun bu tarifini denemelisiniz. Bir kaşık zeytinyağına bir tutam dökün ve ömrünüze ömür katın. Bu karışım ile hem hastalıklardan korunacaksınız hem de bağışıklık sisteminiz güçlenecek. İşte detaylar...

Sağlık alanında verdiği tavsiyelerle takipçilerini sürekli olarak bilinçlendiren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, yeni karışımını duyurdu. Bu kür ile ömrünüze ömür katacaksınız. Bir kaşık zeytinyağına bir tutam dökün ve etkisini anında görün. Kabızlık sorununa bire bir şifa sağlıyor. Aktarların gizli sırrı ifşa oldu. İşte Osman Müftüoğlu'nun sıklıkla tükettiği o mucizevi karışım...

ÖMRÜNÜZE ÖMÜR KATACAK

Soğuk hava ile birlikte en çok görülen hastalıkların başında gelen kabızlık sorunu yediden yetmişe görülen bir rahatsızlıktır. Bu hastalık kolay kolay geçmez ve sizin günlük yaşantınızı derinden etkiler. Peki kabızlık sorunundan nasıl kurtulur? Prof. Dr. Osman Müftüoğlu tarafından önerilen bu tarif ile kabızlık rahatsızlığından anında kurtulun. Kimse bilmiyor ancak her derde şifa.

TÜM HASTALIKLARI ÖNLEYEN MUCİZEVİ KARIŞIM

Uzmanlar tarafından en çok önerilen baharatların başında gelen zerdeçal, kronik ağrılar için en etkili üründür. 'Zerdeçal tüm ağrıları engeller' diyen Osman Müftüoğlu, zerdeçalın antikanserin, antiiltihabın yanında İnflamasyonu önleyerek romatizmal sorunların çözümünde çok faydalı olduğunu belirtti. Peki ağrılar için zerdeçal nasıl tüketilmeli? Kabızlık sorununa nasıl iyi gelir?

ghghgh-6.jpg

OSMAN MÜFTÜOĞLU'NUN GİZLİ TARİFİ

Her gün yarım veya çeyrek su bardağı yoğurda 1 çay kaşığı zerdeçal, çeyrek çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin, karıştırın ve tüketin. Cacığa koyarak da tüketebilirsiniz.

fgfggf-6.jpg

ZERDEÇALIN FAYDALARI NELER?

Birçok baharat türünde olduğu gibi zerdeçal için de uzun yıllardır devam eden bilimsel araştırmalar mevcuttur. Bu araştırmaların çok büyük bir kısmında zerdeçalın sağlık üzerindeki olumlu etkileri hakkında fikir birliğine varılmıştır. Sofralarda sıklıkla kullanılan baharatlar arasında yer almasa da özellikle tavuk yemekleri ile birlikte sıklıkla kullanılan köri baharatına sarı rengini veren zerdeçaldır. Bu mucize baharat Güneydoğu Asya ile Hindistan gibi bölgelerde sarı renkli çiçeklere sahip bir bitkinin köklerinden elde edilir. Güçlü antienflamatuvar ve antioksidan özellikleri bulunan zerdeçal, Hindistan'da geleneksel bir tedavi yöntemi olan Ayurveda'da da sıklıkla kullanılır. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan tüm bireyler günlük olarak 1-2 kaşık zerdeçal tüketerek bağışıklık sistemlerini güçlendirebilir ve enfeksiyon hastalıklarını daha kolay atlatabilir. Yoğurtlu zerdeçalın faydaları, toz zerdeçalın faydaları gibi pek çok konu zerdeçal tüketmeyi düşünen bireylerin merak ettiği konular arasındadır. Zerdeçal her türlü tüketilebilir, fakat içerdiği kurkumin yalnızca yağda çözünebilir olduğundan yağ içeren yemeklerin yanında veya yoğurt gibi içeriğinde doğal olarak yağ bulundurulan besinlerle karıştırılarak tüketilmesi daha sağlıklı bir seçenektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN