Boğazda bir şey varmış hissi nasıl geçer?

Boğazda bir şey varmış hissi nasıl geçer?

Boğazda bir şey varmış hissi, bazen "globus hissi" olarak da adlandırılır ve stres, anksiyete, reflü, alerjiler veya enfeksiyonlar gibi bir dizi faktörden kaynaklanabilir. Bu hissi rahatlatmak için aşağıdaki yöntemlerden bir veya birkaçını deneyebilirsiniz

Boğazda bir şey varmış hissi, genellikle boğazda yutulan bir şeyin takılı kalmış hissi olarak tarif edilir. Bu his genellikle rahatsızlık verici olabilir ve yutma işlemini zorlaştırabilir. Bu haberimizde '' Boğazda bir şey varmış hissi nasıl geçer? '' sorusunu cevaplayacağız.

Bu hissi geçirmek için aşağıdaki öneriler yardımcı olabilir:

Bol Su İçmek

Boğazda bir şey hissi, susuz kalmaktan kaynaklanabilir. Bu nedenle, bol su içmek boğazınızı nemlendirecek ve hissi azaltacaktır.

Tuzlu Su Gargara

Tuzlu su, boğazdaki tahrişi hafifletir ve globus hissini azaltabilir. Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı tuz ekleyin ve bu karışımla gargara yapın.

Öksürmek

Boğazda takılı kalmış bir şey hissi genellikle öksürük refleksi ile geçirilebilir. Bu nedenle, birkaç kez hafifçe öksürmek boğazınızı temizleyecek ve hissi azaltacaktır.

Sıcak İçecekler Tüketmek

Sıcak içecekler boğazınızı rahatlatır ve hissi azaltır. Özellikle bitki çayları, bal ve limon içeren içecekler bu konuda faydalıdır.

Boğaz Pastilleri

Boğaz pastilleri boğazdaki tahrişi azaltır ve hissi geçirir. Mentol içeren pastiller aynı zamanda rahatlama sağlar.

Nemlendirici Kullanımı

Nemlendirici, boğazdaki kuruluğu ve tahrişi azaltabilir. Nemlendirici spreyler veya buhar banyoları yaparak bu hissi azaltmaya çalışabilirsiniz.

Beslenme Düzeni

Reflüye bağlı olarak boğazda bir şey varmış hissi yaşanıyorsa, yemek yeme şeklinizi değiştirerek ve yemekten sonra yatmadan önce birkaç saat bekleyerek bu hissi azaltabilirsiniz.

Eğer bu önlemlere rağmen hissiyat azalmazsa veya ağrı, nefes darlığı veya başka semptomlar eşlik ediyorsa doktorunuza başvurmanız önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN