Bu 5 sağlık önerisini uygulayanların çocukları dev gibi oluyor! İşte gençler için boy uzatma ipuçları

Bu 5 sağlık önerisini uygulayanların çocukları dev gibi oluyor! İşte gençler için boy uzatma ipuçları

Boy uzatma genellikle ergenlik dönemi öncesinde veya sırasında gençlerde gerçekleşir. Boy uzatma, gençlerin doğal büyüme sürecini desteklemek için uygulanan bir dizi sağlık yöntemini içerir.

Ergenlik, formda ve uzun boylu olmak için vücudunuz üzerinde çalışmak için en iyi zamandır. Bu boy uzatma ipuçlarını takip etmek, gençliğinizde büyüme ataklarını teşvik edebilir ve daha uzun büyümesine yardımcı olabilir. Bunların bir kısmı egzersiz olurken, bir kısmı da yaşam tarzı değişiklikleridir. Yani, ergenlik çağındaysanız ve boyunuzu uzatmak istiyorsanız bu makale tam size göre. Gençlerde boyu uzatmak için en iyi ipuçlarından bazılarına göz atın.

qn48-hero.jpg

1. SAĞLIKLI KAHVALTI

Sağlıklı bir kahvaltı, tüm diyet uzmanları tarafından uygun bir yaşam tarzının parçası olarak önerilmektedir. Kahvaltıyı atlamak mide problemlerine ve ülserlere yol açar ve midedeki asit içeriğini artırarak iç yüzeyinin aşınmasına neden olur. Sağlıklı bir kahvaltı metabolizmayı hızlandırır ve besinlerin daha fazla emilmesine yardımcı olur. Bu da gençlerde boy kazanımına yardımcı olur.

2. DOĞRU BESLENME

Doğru beslenme, vücudun büyüme modelini belirler ve ayrıca boy uzamasını da belirler. Yetersiz beslenme, bodur büyümeye yol açar ve bu çocuklar ergenliğe girdiklerinde gerçek boylarına ulaşamazlar. Bu nedenle, yeterli beslenme için dengeli bir diyet çok gereklidir. Bir öğün, büyümeye yardımcı olan çinko, manganez ve fosfor açısından zengin olmalıdır. Bunun dışında, proteinler vücudun yapı taşları olduğu için protein açısından zengin bir diyet boy ve büyümeye yardımcı olur. Kalsiyumdan zengin gıdaların alımı da bu konuda katkıda bulunabilir.

egitimin-basarisi-saglikli-uykuya-bagli-5b9e884e.jpg

3. YETERLİ UYKU VE DİNLENME

Uygun uyku düzeni vücudun büyümesini belirler. Sadece uyuduğumuzda vücut büyüme ve onarım için dokularını yeniler. Bu nedenle dinlenme çok önemlidir. Dinlenme için uygun bir zaman belirlenmelidir çünkü insan büyüme hormonunun vücutta üretilmesi için dinlenme çok önemlidir. Her gün sekiz ila on saat uyumak gereklidir. Uygun hormonal salgılamaya dinlenme ve uygun uyku zamanlamaları yardımcı olur; bu nedenle yeterli uyku, boy ve büyümeye ulaşmaya yardımcı olur.

4. SIK VE KÜÇÜK ÖĞÜNLER

Sık, daha küçük öğünler vücudun yeniden şarj olmasına ve enerjinin yüksek kalmasına yardımcı olur. Bu nedenle metabolizmayı düzenlemek için günde üç yerine altı öğün yemek daha iyidir. Daha küçük öğünler daha sıktır ve besinlerin vücut tarafından daha hızlı emilmesine yardımcı olur. Bu besinler iyi bir hormonal düzenleme sağlar ve bu da vücuttaki büyüme hormonunun büyümeyi desteklemesine ve iyi bir boyuta ulaşmasına yardımcı olur.

5. EGZERSİZ VE YOGA REJİMİ

Egzersiz, boy uzatmada çok önemli bir rol oynar. Gençler için boy uzatma egzersizleri benimsemenin en iyi yoludur. Germe egzersizleri, uzuvların ve vücut dokularının gerilmesine yardımcı olur ve atlama veya tırmanma gibi bazı özel egzersizler, yükseklik artışına katkıda bulunabilecek kas gücü sağlar. Direnç eğitimi, kardiyovasküler egzersiz ve yüksek yoğunluklu aralıklı eğitim gibi yorucu fiziksel aktivite, kesin bir kanıt olmamasına rağmen, yüksekliği artırabilecek testosteron seviyelerini yükseltir. Basketbol, ​​yüzme, tenis ve futbol gibi sporların boy uzattığı bilinmektedir. Bunun dışında bazı yoga asanaları boy uzatmada oldukça etkilidir. Meditasyon gibi derin nefes alma egzersizleri hormonları yönetir ve yüksekliği artırmaya yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN