Bu 9 Günlük Alışkanlık Demans Riskini Azaltabilir! İşte Demans Riskini Azaltabilmenin Yolları

Bu 9 Günlük Alışkanlık Demans Riskini Azaltabilir! İşte Demans Riskini Azaltabilmenin Yolları

Demans unutkanlığın ön planda olduğu birçok hastalığa verilen genel bir isimdir. Halk arasında bu rahatsızlık bunama olarak da adlandırılabilir. Yapılan araştırmalara göre, bu alışkanlıklar bunama riskini azaltmaya yardımcı olabilir...

Demans, yalnızca onu yaşayan kişi için değil, aynı zamanda etkilenen tüm yakınlar için de yoğun bir hastalıktır. Ne yazık ki, bunamayı tedavi etmek için yapılabilecek pek bir şey yok. Bu nedenle odak, bundan nasıl kaçınılacağı üzerinedir ve bunu nasıl yapabileceğimize dair çok sayıda araştırma vardır. Bu on günlük şey, bunama riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

basliksiz-7.jpg

SOSYAL İLETİŞİM

Yalnızlıktan kaçınmak, bunama geliştirme şansını azaltmanın bir yoludur. Arkadaşlar, aile, meslektaşlar, komşular, sınıf arkadaşları, spor arkadaşları ve tanıdıklarla yüz yüze veya telefonda kısa bağlantı anları bile yalnızlık, endişe ve depresyon hissini azaltmaya büyük ölçüde yardımcı olabilir.

basliksiz-8.jpg

BEYİN OYUNLARI

Beyninizi aktif tutmak, güçlü ve formda kalmasına yardımcı olacaktır. Bunu bulmacalar ve oyunlarla yapabilirsiniz, ancak gününüzün mümkün olduğunca çok ayrıntısını hatırlamaya da çalışabilirsiniz. Bu, alışveriş listeleri, telefon numaraları, takviminizdeki aktiviteler olabilir. Her seferinde günlüğünüzü almak yerine beyninizi çalıştırmaya çalışın.

yaslilarda-uyku-bozuklugu.jpg

YETERİNCE UYUMAK

Yeterli uyku almak, açıkçası yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Derin uyku beynimizi “temizlemeye” ve organize olmamıza yardımcı olur. Araştırmalar, yeterli uyku alma ile bunama veya Alzheimer geliştirme riskinin azalması arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu gösteriyor.

basliksiz-9.jpg

MÜZİK YAPMAK

Müzik yapmaya başlamak için asla çok yaşlı değilsin. Araştırmaya göre, bir müzik aleti çalmayı öğrenmek, bunama geliştirme şansınızı azaltmaya yardımcı olabilir. Belki her zaman gitar çalmak istediniz ya da derinlerde bir davulcu olduğunu hissediyorsunuz: müzikal bir hobi bulmak son derece sağlıklı bir alışkanlık olabilir.

030820131157071768688-2.webp

YÜRÜYÜŞ YAPMAK

Temiz havada yürüyüş yapmak vücudunuza çok iyi gelir. İnsanların daha olumlu düşünmesine yardımcı olur, sindirimi iyileştirir, kan basıncını dengeler ve bağışıklık sisteminizi geliştirir. Tüm bu sağlık avantajları, beyninizin yanlış yöne gitmesini engelleyebilir.

elr0hbm5hjxzns3b-636697739471124111.jpg

NEFES EGZERSİZLERİ

Nefes egzersizleri genellikle isteksiz olarak görülür, ancak bilim, sağlığınız için son derece faydalı olabileceğini kanıtlamıştır. Farkındalık ve nefes egzersizleri zihninizi keskin tutar ve beynin belirli kısımlarını harekete geçirir.

1300.webp

SAĞLIKLI BESLENME

Sağlıklı bir kalp beyninizi formda tutar. Kalbiniz için sağlıklı olan yiyecekler bu nedenle beyninizi sağlıklı tutmada da rol oynar. Kurallar basit: tuz, doymuş yağ ve işlenmiş gıdalardan kaçının, bunun yerine sebze, meyve, tam buğday ürünleri, kuruyemişler, baklagiller, balık ve az yağlı etleri tercih edin. Kalbinizi ve zihninizi en iyi durumda tutmak için alkolden mümkün olduğunca kaçınmak da en iyisidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN