Bu belirtileri yaşıyorsanız aman dikkat! Kalp krizi kendini aylar önceden böyle belli ediyor

Bu belirtileri yaşıyorsanız aman dikkat! Kalp krizi kendini aylar önceden böyle belli ediyor

Kalp krizi hakkında bilinçli olmak hayati önem taşır çünkü dünya genelinde en fazla ölüme sebep olan sağlık sorunlarından biridir. Kalp krizi belirtisi olarak genellikle göğüs sıkışması akla gelir, ancak kalp krizinden aylar önce ortaya çıkan belirtiler de uyarıcı işaretler olabilir. İşte kalp krizinin erken belirtileri...

Kalp krizleri genellikle aniden ortaya çıkan acil durumlar olarak tanımlanır. Ancak yapılan araştırmalar, kalp krizi geçiren hastaların çoğunun daha önceden ince belirtiler yaşayabileceğini göstermektedir. Harvard Tıp Okulu tarafından yapılan bir araştırma, kalp krizinden sağ kurtulan 500'den fazla kadının yüzde 95'inin olaydan "aylar kadar önce" uyarı işaretleri gördüğünü ortaya koymuştur.

KALP KRİZİ ERKEN BELİRTİLERİ

2

Profesör Gerald Carr-White, erken kalp krizi belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, genellikle önceden herhangi bir semptom olmayabileceğini ancak vakaların yüzde 50'sinden fazlasında daha erken belirtiler olduğunu belirtmiştir. Bu belirtiler genellikle bir kalp krizi meydana gelmeden günler, haftalar ve hatta aylar önce ortaya çıkabilir. Araştırmalar, bu semptomların kadınlarda erkeklere göre daha sık görüldüğünü ve genellikle kısa bir süre sonra geçtikleri için ihmal edildiklerini göstermektedir.

Uzmanlar, erken belirtilerin efor veya stresle göğüste sıkışma veya nefes darlığı şeklinde ortaya çıkabileceğini söylemektedir. Harvard Tıp Okulu tarafından yapılan bir ankete göre, katılımcıların yüzde 71'i olağandışı yorgunluğu en belirgin işaret olarak belirlemiştir. Yorgunluk nöbetleri yaşamanın nedeni, kalbin üzerindeki ekstra strestir. Kalp, kan akışının bir bölgesi tıkanırken vücudu yormaktadır.

Erken belirtiler ortaya çıksa da, göğüs ağrısı, vücudun diğer bölgelerinde ağrı, baş dönmesi, terleme, nefes darlığı, hasta hissetme, ezici bir endişe hissi, öksürme veya hırıltı gibi belirtilerin farkında olmak ve hemen müdahale etmek önemlidir.

Unutulmamalıdır ki, herhangi bir kalp krizi belirtisi hissedildiğinde derhal tıbbi yardım alınması gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN