Bu doğal çareler diş eti çekilmesi probleminize çözüm olabilir

Bu doğal çareler diş eti çekilmesi probleminize çözüm olabilir

Dişlerin çevresindeki yumuşak dokuya zarar veren ve eğer tedavi edilmezse bireyin dişlerini destekleyen kemiği yok edebilen ciddi bir diş eti enfeksiyonu olan diş eti çekilmesi aynı zamanda dişlerin gevşemesine veya diş kaybına neden olabilir. Haberimizdeki doğal yöntemler bu sorununuza çözüm olabilir...

Diş eti çekilmesinden muzdarip olmak gerçekten can sıkıcı olabilir ve kendinize olan güveninizi de sarsabilir. Diş eti problemlerinin çoğu dişlerinizi fırçalama şeklinizden kaynaklanır. Belki çok sert fırçalıyorsunuz ya da kullandığınız diş fırçası çok sert ya da bu ikisinin bir kombinasyonu olabilir. Diş eti çekilmesi ile ilgili sorunlarınız mı var? Diş eti çekilmesi kalıcı bir sorun olmak zorunda değildir. Size yardımcı olabilecek birkaç ipucumuz var!

Diş eti çekilmesinde size yardımcı olabilecek doğal bir çare var.

jnuq0jl.jpg

Diş eti çekilmesi nedir?

Diş eti çekilmesi dişleri doğru şekilde fırçalamamaktan kaynaklanabilir. Diş etleri çekildiğinde, dişin boynu (kuronun altında fakat kökün üstünde) açığa çıkar. Bu, sıcak, soğuk, tatlılık veya asitlerle temas ettiğinde oldukça hoş olmayan (daha çok acı verici gibi) bir his yaşarsınız. Diş eti çekilmesi, dişlerin açıkta kalan boyunları ve kırmızı bir renge sahip olan diş etleri tarafından fark edilebilir.

Doğal ilaçlar

Diş eti çekilmesine karşı mücadelenizde size yardımcı olabilecek birkaç doğal çözüm vardır. Diş etleriniz ameliyata ihtiyaç duyacak kadar ileri gittiğinde, bu ilaçların artık size yardımcı olamayacağını belirtme ihtiyacı hissediyoruz. Ancak, o aşamaya bir gecede gelemezsiniz, bu nedenle zamanında hareket ederseniz, yine de bazı şeyleri düzeltebilirsiniz.

gum-line-recession.jpg

- Yeşil çay

Birden fazla araştırma, dişleriniz veya diş etleriniz ile ilgili sorunlarınız olduğunda ve kötü durumda olduklarında yeşil çay içmenin yardımcı olabileceğini göstermiştir. Yeşil çay kanamayı önlemeye yardımcı olabilir ve herhangi bir çürüğü de azaltabilir.

- Aloe Vera

Bu bitki, birçok farklı diş eti problemi için faydalı olabilir. Aloe vera ayrıca koruyucu özelliklere sahiptir. Diş eti sorunlarınızdan kurtulmayı başardınız mı? O zaman, içeriğinde aloe vera bulunan bir diş macunu kullanmaya devam etmenizi öneririz.

- Okaliptüs

Okaliptüs, diş eti çekilmesiyle mücadele söz konusu olduğunda onu gerçekten yararlı hale getirebilecek anti-inflamatuar özellikler içerir. Okaliptüs kullanmayı denemek ister misiniz? Ağzınızı her gün aşağıdaki karışımla çalkalayın: 2 çay kaşığı okaliptüs yağı ve 250 mililitre ılık su.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN