Bu haberimiz kulağınıza küpe olsun! Bu yiyecekleri buzdolabına aman koymayın!

Bu haberimiz kulağınıza küpe olsun! Bu yiyecekleri buzdolabına aman koymayın!

Bazı yiyeceklerin asla buzdolabına konulmaması gerektiğini biliyor muydunuz? Faydaları saymakla bitmeyen gıdaları doğru yerde muhafaza etmek çok önemlidir. Çünkü bazı besinler oda sıcaklığında yer alması gerekirken bazı besinlerin de buzdolabında olması gerekiyor. İşte, buzdolabında kesinlikle saklanmaması gereken 8 besin..

Besinlerin içeriğinde bulunan vitamin, mineral gibi besin değerleri oldukça önemlidir. Yiyeceklerin besin değerlerini korumak için de, uygun koşullar altında saklanması gerekir. İşte, buzdolabında kesinlikle saklanmaması gereken 8 besin..

Sarımsak, önceden soyulup hazırlanmadığı sürece, eklenen nem nedeniyle buzdolabında saklandığında daha hızlı bozulur. İyi hava sirkülasyonu olan kuru bir yerde, oda sıcaklığında ve ışıktan uzak tutulması en iyisidir.

Düşük sıcaklıklar fındıklardaki doğal yağların korunmasına yardımcı olurken, soğuk da lezzetlerini bozabilir. Bunları önümüzdeki birkaç hafta içinde kullanmayı planlıyorsanız, kuruyemişleri hava geçirmez bir kapta, kilerde çok sıcak olmayan bir yerde saklamak en iyisidir. Ancak, bir aydan daha uzun ve altı aya kadar dayanmalarını istiyorsanız, dondurucuya koyun.

Gerçekten onunla güreşmek istemiyorsanız, balı buzdolabında bırakmaktan kaçının. Gerçek bir faydası yoktur ve düşük sıcaklıklar kristalleşmesine ve katılaşmasına neden olur.

Bütün soğanlar ideal olarak serin ve karanlık bir yerde saklanmalıdır . Nişasta içerirler, böylece nemli ve ıslak hale gelirler ve buzdolabında çok uzun süre bırakılırsa sonuçta bozulurlar. Soğanlar kesildikten sonra bir kapta mühürlenmeli ve buzdolabında saklanmalıdır.

thumbs-b-c-9e52a420dc1870a61aa20af5ad50b79f.jpg

BAL KABAĞI

Buzdolabındaki nem, bu sebzenin kalitesini etkileyebilir ve hızla bozulmasına neden olabilir. Bütün bir kabak, oda sıcaklığında bir rafta veya masada saklanmalıdır. Kesildikten sonra, buzdolabında yaklaşık dört gün saklanabilir veya ideal olarak küpler halinde dondurulabilir.

Yağları buzdolabında saklamak, genellikle bulanık ve grenli olmalarına neden olur. Oda sıcaklığında saklamak renklerini ve kıvamlarını korur. Bununla birlikte, zeytinyağı, yüksek sıcaklıklara veya güneş ışığına maruz kaldığında hızla bozulma eğilimindedir. Mutfak dolabı gibi serin ve karanlık bir yerde tutmak, tezgahın üzerinde bırakmaktan daha iyidir

Soğuk sıcaklıklar, patates nişastasının şekere dönüşmesi anlamına gelir, bu da onu renksiz ve tatsız hale getirebilir. Patatesler yıkanmadan, güneş ışığı almayan bir yerde saklanmalıdır. Mümkünse, onları bir çuval içinde saklayın.

sutlu-ekmek-2402e162-70c7-496e-90ba-9c9fb9023c1c.webp

EKMEK

Tüm ekmeğinizi birkaç gün içinde yiyecekseniz buzdolabına koymayın. Patates ve tatlı patates gibi, soğuk havalar ekmeğin yapısını değiştirerek tadı bayatlar. Öte yandan, birkaç hafta boyunca kullanmak isterseniz ekmeği dondurabilirsiniz. Dondurulmuş ekmeği ekmek kızartma makinesinde veya fırında haşlamak onu tazeleyecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN