Bu kadarda olmaz demeyin! Yastığınızın altına bir diş sarımsak koyun bebekler gibi yatın

Bu kadarda olmaz demeyin! Yastığınızın altına bir diş sarımsak koyun bebekler gibi yatın

Alternatif tıpın gözde besinlerinden olan sarımsağın bu özelliklerini duyunca mutfağınızda eksik etmeyeceksiniz. Kanser, yağlanma, cilt bakımı gibi birçok faydası bulunan sarımsağın bu faydasını duyunca şok olacaksınız. Sarımsağı yastığınızın altına koyun ve ne olduğuna bakın. Faydasını görünce inanamayacaksınız. İşte sarımsağın ilginç faydası...

Türk yemeklerinin vazgeçilmezi sarımsağın faydasını herkes bilir. Ancak bu faydasını duyunca yok artık diyeceksiniz. Düzenli tüketimde vücuda inanılmaz faydalar sağlayan sarımsağı hiç yastık altında beklettiniz mi? Bunu yapan ne hasta oluyor ne de grip. İşte sarımsağın inanılmaz faydası...

SARIMSAĞIN FAYDALARI NELER?

Hasta olduğumuzda annelerimizin ilk ilacı her zaman sarımsak olmuştur. Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor. Peki sarımsağı hiç yastığınızın altına koydunuz mu? Çoğu kişi bunu bilmiyor ama faydasını duyan şok oluyor.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Sarımsak içerindeki C, D vitaminleri ve yüksek derecede antibakteriyel besinlerle bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda prebiyotik özelliğide olan sarımsak bağırsaklardaki iyi bakterilerin çoğalmasına yardımcı olur.

k4343443-2.jpg

BURUN TIKANIKLIĞINI AÇAR

Burnunuz tıkalıyken akşamları rahat yatamıyorsanız bu yöntemi deneyin. Yastığınızın altına koyduğunuz bir diş sarımsak içerisinde bulundurduğu uçucu yağlar yardımıyla burun çevresini açarak ferahlatır, mukus tabakasını kolayca dışarı atmanıza yardımcı olur.

RAHAT UYUMANIZI SAĞLAR

Yastığınızın altına koyduğunuz bir diş sarımsak gece yarısı boyunca salgılayacağı sülfüroz içeriğiyle odada rahatlatıcı bir etki yaratır. Antibiyotik ve çinko içeriği ile de kemik ve kas ağrılarını gidererek rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur.

BÖCEK SAVAR

Yaz aylarında herkesin korkulu rüyası olan sivrisineklerin ısırıklarından kurtulmak için sarımsak başvurabileceğiniz en etkili çözümdür. Birçok insan gibi sivrisineklerde sarımsak kokusunu sevmez. Sarımsak böcekler ve sinekler için toksik özelliktedir. Bu nedenle gece uykunuzda yastığınızın altına koyacağınız bir diş sarımsak haşereleri sizden uzak tutacaktır.

SARIMSAĞIN SAÇA FAYDALARI

Soğanlı bitki türlerinden biri olan sarımsağın saça faydaları oldukça fazladır. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile saçların güçlenmesine, daha parlak ve canlı bir görünüme sahip olmasına yardımcı olur. Buna ek olarak kan dolaşımını hızlandırması ve saç köklerini güçlendirmesi gibi nedenlerle saç dökülmesinin önlenmesi üzerinde de oldukça etkilidir. Taze olarak veya yemeklerle birlikte tüketilmesinin yanı sıra sarımsak, saçlara bakım yapmak için de oldukça uygundur. Çoğu kişi kokusundan dolayı sarımsak ile saçlara bakım yapma fikrinden hoşlanmayabilir. Fakat özellikle yıpranmış saçları olan veya saç dökülmesi problemi yaşayan kişilerde bu şikayetlerin azaltılabilmesi konusunda önemli etkilere sahip olan sarımsak, bakım sonrası saçların birkaç kez şampuanlanmasının ardından saçta koku bırakmayacaktır.

k545554-1.jpg

Sarımsakta bulunan kalsiyum, sülfür, E vitamini, selenyum, B grubu vitaminleri ve C vitamini saçlarda nem dengesinin korunması, koparak dökülmelerin önlenmesi, saçların yapısal anlamda güçlendirilmesi ve kepek gibi saç derisi sorunlarının azaltılabilmesi üzerinde etkilidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN