Bu karışım öksürükten eser bırakmıyor! Uykusuz gecelerin doğal şifası seçildi: Kansızlık, demir eksikliği, halsizlik için mucize

Bu karışım öksürükten eser bırakmıyor! Uykusuz gecelerin doğal şifası seçildi: Kansızlık, demir eksikliği, halsizlik için mucize

Özellikle de kış mevsiminde karşılaştığımız ağır öksürükler bazen insanların uykularını zehredebiliyor. Dolayısıyla vücut dinlenmiyor ve hastalıktan kurtulmak bir o kadar zorlaşıyor. Lakin bu karışım sayesinde öksürükten artık eser kalmayacak. Uykusuz gecelerin doğal şifası olan bu karışım aynı zamanda kansızlığa, demir eksikliğine ve halsizliğe çok iyi geliyor. İşte detaylar…

Havaların soğumasıyla beraber hastalık oranlarında artış gözlemlendi. Özellikle de gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı, solunum yolları enfeksiyonu ve bunların sonucunda ortaya çıkan öksürük kişilerin günlük hayatını sekteye uğratmaya başladı. Birçok insan ise doğal yollarla iyileşmeyi tercih ederek bu karışıma yöneldi. Özellikle de Eskişehir’deki vatandaşların sıklıkla tercih ettiği bu karışım hem hastalıklara karşı ilaç olarak kullanılıyor hem de hasta olmamak için tüketiliyor.

BİRÇOK ÜRÜNDEN ELDE EDİLİYOR

Eskişehir'deki vatandaşlar şeker pancarı, üzüm, dut ve keçiboynuzu gibi birçok üründen pekmez elde ediyor ve bu pekmezleri lezzetinin yanı sıra şifa bulmak için de tüketiyor. Özellikle de kış mevsiminde öksürükten kurtulmak için pekmezi tercih eden vatandaşlar, özellikle de tahin ile beraber tüketmeyi seviyor.

yeni-proje-57-003.jpg

Uzun yıllardır pekmez satıcılığı yapan Ahmet Ünlü, ürettikleri pekmezin geleneksel usullerle yapıldığını ve özellikle demir eksikliğine ve kansızlığa iyi geldiğini belirterek, “Pekmezin tahinle karışımı da aynı zamanda sofraların değişmez bir ürünü olarak Eskişehir halkı tarafından çok tutuluyor. Pekmezin tahinle karışımının yanı sıra yoğurtla da karıştırılıyor. Ondan sonra çeşitli şekillerde helva yapımı için de kullanılıyor. Tahin de aynı zamanda yine ev kadınları tarafından kurabiye, tahinli pide ve benzeri ürünler için kullanılıyor. Bundan dolayı Eskişehir’de tahin satışı diğer illere göre daha fazladır” dedi.

yeni-proje-58-002.jpg

TEREYAĞI İLE KARIŞTIRILINCA ÖKSÜRÜĞÜ KESİYOR

Üzüm pekmezinin en fazla tercih edilen çeşit olduğunu dile getiren Ahmet Ünlü, “Üzüm pekmezinin yanı sıra keçiboynuzu pekmezi de çok tüketilmektedir. Daha sonra dut pekmezi tüketiliyor. Pekmezler Türkiye’nin çeşitli yörelerinden gelmektedir. Keçiboynuzu pekmezi Akdeniz Bölgesi’nden, üzüm pekmezi Ege Bölgesi’nden, dut pekmezi ise Adıyaman ve Malatya yörelerinden gelmektedir. Son 3-4 senedir yeni yeni Eskişehir’de özellikle İnönü, Seyitgazi, Alpu ve yakın köylerinden pancar pekmezi üretimi başlamıştır. Pancar pekmezi de çok kalitelidir. Bu bakımdan pancar pekmezine de talep her geçen gün artmaktadır. Pekmezlerin vermiş olduğu şifalar ise saymakla bitmiyor. Özellikle pekmez, tereyağı veya zencefille karıştırılıp içildiği zaman öksürüğe ve nezleye iyi geliyor. Müşterilerimiz, son zamanlarda meydana gelen salgın hastalıklar sebebiyle daha çok pekmez tüketmeye başladılar” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN