Bu kış ayva yemeniz için nedenleri öğrenince kilo kilo ayva alacaksınız! Faydalarını duyan küçük dilini yutuyor

Bu kış ayva yemeniz için nedenleri öğrenince kilo kilo ayva alacaksınız! Faydalarını duyan küçük dilini yutuyor

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte pazar ve market tezgahlarını ayvalar süslemeye başladı. Ayva, geleneksel tıpta yüzyıllardır sindirim sorunlarını çözmek için kullanılırken, son araştırmalar bu bitkinin sahip olduğu faydalı özellikleri doğrulayabilmiştir.

Ayva, lezzetli ve sağlıklı bir meyve türüdür. İçeriğindeki vitamin ve mineral maddeleri, antioksidanlar, lifler ve diğer besin maddeleri sayesinde vücuda birçok fayda sağlar. Aşağıdaki faydaları, ayvanın sıklıkla tercih edilmesinin sebeplerinden birkaçıdır:

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Ayva, C vitamini, A vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir. Bu maddeler bağışıklık sistemini güçlendirerek vücutta hastalıklara karşı savunma mekanizmasını artırır.

İÇERİĞİNDEKİ POTASYUM SAYESİNDE KAN BASINCINI DÜZENLER

Ayva, yüksek potasyum içeriği nedeniyle kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olabilir.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINI KORUR

Ayva, diş etlerindeki enfeksiyonları önlemeye yardımcı olan tannin maddesi bakımından zengindir. Ayrıca dişlerin beyazlaşmasına da yardımcı olabilir.

basliksiz-10.jpg

BAĞIRSAK SAĞLIĞINI DESTEKLER

Ayva, lif içeriği nedeniyle bağırsak sağlığını destekler ve kabızlık sorunlarını önler.

GÖZ SAĞLIĞINI KORUR

Ayva, A vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir. Bu maddeler göz sağlığını koruyabilir ve görme bozukluklarının önlenmesine yardımcı olabilir.

KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUR

Ayva, lif içeriği nedeniyle tokluk hissi verir ve açlık hissinin azalmasına yardımcı olur.

KALP VE DAMAR SİSTEMİNİZ İÇİN FAYDALIDIR

Yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyvelerin (yani armut, elma, ayva, kiraz ve kayısı) kardiyovasküler sisteminizin sağlığı için inanılmaz derecede faydalı olduğu görülmüştür. Aslında, bu meyveler kateşinler ve proantosiyanidinler ile birlikte klorojenik asitler, antosiyaninler ve flavonoller açısından zengindir. Yapılan birçok araştırma, elma ve kiraz ile birlikte ayva'nın kan basıncınızı düşürmeye veya dengelemeye yardımcı olabileceğini kanıtlamıştır.

ayva.webp

KOLESTEROL SEVİYENİZİ DENGELEMENİZE YARDIMCI OLABİLİR

Ayva; doğal çözünür lifler açısından zengindir ve tamamen kolesterol içermez! Bu, herhangi bir yan etki olmaksızın yüksek kolesterolden muzdarip insanların günlük diyetlerine eklenebileceği anlamına gelir. Çiğ meyvenin hayranı değilseniz, mükemmel bir tatlı için tarçın ve yıldız anason ile kaynatılabilir. Düzenli olarak ayva yemenin, kalp sağlığının yüksek standartlarını korumak için büyük ölçüde faydalı olduğu görülmüştür.

KANSER RİSKİNİ AZALTMAYA YARDIMCI OLABİLİR

Sağlıklı, besin açısından zengin bir diyet, uzun yaşamanın ve sağlıklı olmanın anahtarı olsa da, bu işi diğerlerinden biraz daha iyi yapabilen bazı meyve ve sebzeler var. Ayvanın yukarıda bahsettiğimiz birçok antioksidan özelliğinden dolayı, meyvelerin kanser riskini azaltmak için potansiyel olarak yararlı olduğu düşünülmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN