Bu meyve karşısında bilim insanları bile önünü ilikledi! Sağlığa faydaları saymakla bitmiyor... Bu bir "gençlik iksiri"

Bu meyve karşısında bilim insanları bile önünü ilikledi! Sağlığa faydaları saymakla bitmiyor... Bu bir "gençlik iksiri"

Birçok yiyeceğin insan vücuduna olan faydaları göz ardı edilemeyecek önemdeyken bu meyve adeta şifa saçıyor. Öyle ki bu meyvenin faydaları karşısında bilim insanları bile önünü ilikledi! Sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Bu bir gençlik iksiri…

Çoğu kişi tarafından “gençlik iksiri” olarak bilinen gilaburu, düzenli tüketimde insan sağlığına birçok fayda sağlıyor. Osmanlı'dan günümüze kadar namını getiren bu bitki son yıllarda daha popüler bir hale geldi. Frenk üzümü olarak da bilinen gilaburu özellikle de böbrek hastalıkları için tavsiye ediliyor.

yeni-proje-006.jpg

GİLABURU SUYUNUN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Frenk üzümü olarak da bilinen ve Osmanlı’dan günümüze kadar gelen gilaburu, Türkiye’de özellikle de Kayseri ilinde yetişiyor. Son zamanlarda popüler hale gelen bu meyve suyu sıkılarak tüketiliyor. Düzenli kullanımda insan sağlığına faydaları bilimsel olarak da kanıtlanan meyvenin özellikle böbrek hastaları için tavsiye edildiği biliniyor.

yeni-proje-1-006.jpg

Vücuttaki iltihaplanmaların önüne geçen gilaburu meyvesi içerisinde bulundurduğu doğal asitler yardımıyla idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılıyor. Öte yandan zengin antioksidan içermesinden dolayı kanser riskini de azaltıcı bir etkiye sahip.

yeni-proje-2-005.jpg

BÖBREK HASTALIĞI İÇİN KULLANILIYOR

Birçok faydasının bulunmasının yanı sıra özellikle de böbrek taşı ve kum dökme rahatsızlığı olanların kullandığı bu meyve, her gün bir bardak içildiği takdirde etkisini gösteriyor. İdrar yollarını temizleyerek böbrek taşına ve kumuna iyi gelen gilaburu meyvesi doktorlar tarafından da tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN