Bu Nar Bildiğiniz Narlardan Değil! O Kadar Çok Faydası Var ki Saymakla Bitmiyor

Bu Nar Bildiğiniz Narlardan Değil! O Kadar Çok Faydası Var ki Saymakla Bitmiyor

Nar için 'Pazardan aldım bir tane eve geldim bin tane' sözü tam da yerini bulmuş diyebiliriz. Çünkü narın bin tane faydasını saysak yetmez. Hem sağlık hem güzellik için vitamin deposu narın faydalarını okuyunca elinizin altında mucize bir ürün yattığını göreceksiniz. Şimdi size narın bin bir derde deva faydalarını tek tek sayıyoruz.

Kalp rahatsızlıkları, kansızlık, kolesterol gibi çok sayıda sağlık problemlerine iyi gelen narın bunların dışında da sayılamayacak çok sayıda faydası var. İçerisinde bulunan C, A ve E vitaminleri sayesinde görme problemi olanlar içinse adeta mucize bir meyve. Sağlık dışında güzellik yöntemlerinde de kullanılan nar cilde canlılık ve pürüzsüz bir görüntü sağlıyor. 'Narın faydaları nelerdir? Kansızlık için ne yapılmalı? Tansiyon ve kolesterol iyi gelen meyveler nelerdir?' gibi sorularınızın cevabı haberimizde.

Kınagiller ailesinden gelen Nar çok bin bir derde deva. Torbalar dolusu ilaç ve güzellik kremleri kullanmayı bir kenara bırakıp narın şifalayıcı etkisine kulak verin. Tarihçesi M.Ö yıllara dayanan Nar o dönemlerde de şifacılar tarafından ilaç niyetine tavsiye ediliyordu.

HER DERDE DEVA NARIN FAYDALARI

  • Tansiyon Ve Kolesterol İçin Bitkisel Çözüm

Özellikle tansiyon ve kolesterolu olan hastalar içinde evde tüketilmesi için önerilen ilk meyve nardır. İçerisinde bulunan çok sayıda vitamin sayesinde vücudunuzdaki sodyum dengesini ayarladığı için tansiyonun çıkmasını engeller. Folik Asit özelliği sayesinde kandaki basıcı ayarlayıp düzene sokar. Yağ birikmesinden dolayı meydana gelen kolesterol içinse vazgeçilmez olan narın kolesterolü düşürücü etkisi bulunmaktadır.

goz.jpg

  • İçindeki C Vitamini Sayesinde Tam Bir Virüs Temizleyici

Nar, antioksidan özelliğinden dolayı vücudunuzda bulunan mikrop ve fazlalıkları temizleme görevini yapar. Özellikle kabızlık çekenlerin hiç düşünmeden tüketeceği bir ürün. İçerisinde bulunan C vitamini enfeksiyon önlemede bire bir.

nar.jpg

  • Hafızayı Güçlendiren Nar İle Unutkanlık Tarihe Karışıyor,

Birçok nedene bağlı olan unutkanlık ileri dönemlerde büyük hastalıkların da habercisi olabiliyor. Erken tanı burada büyük öneme sahip. Bunun için evde yiyeceğiniz bir nar ile gelecekte unutkanlık sorununu da engellemiş olursunuz. Hafızayı güçlendiren etkisi algılama ve kavrama eşiğinizde yükselecek. Özellikle çocuklarınıza bol bol nar yedirin.

hafiza.jpg

  • Güzellik İçin En Büyük Nimet: Nar

Sağlık için faydalarını sıralamakla bitmeyen Nar güzelliğiniz içinde en pratik ve ucuz yöntemlerden biri. Tek bir nar ile yüzünüz ay gibi parlayacak. Yüzdeki yağlı tabakayı da bitiren nar, tırnaklarınız içinde en destekçi. Saç diplerinize kadar faydası olan nar ve nar suyunu bol bol tüketin. Her gün yiyeceğiniz bir nar kan akışınızı düzelterek yüzünüze parlaklık sağlayacak. Şimdi vereceğimiz Nar kürü maskesiyle yüzünüz sıkılaşacak ve 5 yaş daha genç göstereceksiniz.

KAZA AYAKLARI VE KIRŞIKLIĞA 5 DAKİKADA ÇÖZÜM

kirisiklik.jpg

Nar ve ya Nar suyunu maya ile karıştırıp yüzünüze sürün. 30 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayıp, badem yağı ile nemlendirin. Bu yüz peelingini hafta 1 tekrarlayın. Kısa sürede kaz ayaklarınız ve alın çizgilerinizin incelip azaldığın göreceksiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN