Bu pratik 6 ipucu ile ayaklarınızdaki ödemlere bay bay deyin

Bu pratik 6 ipucu ile ayaklarınızdaki ödemlere bay bay deyin

İnsanların çoğunun, vücutlarında çok fazla su tutulması nedeniyle ağrılı, şişmiş ayak ve ayak bileklerinden (ve diğer vücut bölümlerinden) muzdarip olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle kadınlar buna duyarlıdır ve sadece hamilelik sırasında değil. Yani, bundan muzdaripseniz, kesinlikle tek kişi siz değilsiniz. Neyse ki su tutmayı geçmişte bırakacak 6 numaramız var!

Zaman zaman hepimizin başına gelmiştir: ayaklarımızın şişmesi, ödem toplaması. Uzun süre masa maşında oturan kişilerde, hareketsiz kalan kişilerde ve özellikle seyahat ederken görülen bu durum en fazla kadınların başına gelir. Haberimizde paylaştığımız bu 6 ipucunun tümü, birbiriyle kombinasyon halinde denemek için tamamen güvenlidir. Bazı bedenler bir numaraya diğerinden daha iyi tepki verir, bu nedenle sizin için en iyi olanı kendiniz keşfetmenizi öneririz.

5e65f54167b0a921e068dc11.webp

İpucu 1: Çok su tüketin

Su içerek bu durumdan kurtulmak mümkün. Ancak içme suyu, özellikle daha azını tutacağınızdan emin olmak istiyorsanız etkilidir. İyi su alırsanız, vücudunuz sudan kurtulma ve su tutulmasına karşı 'mücadele etme' konusunda daha yetenekli olacaktır.

İpucu 2: Ayaklarınızı doğal tuza batırın

Bir kova veya büyük bir kase alın ve ılık su ve bol miktarda tuzla doldurun. Çoğu eczanede bulunan kaba bir tuz türü olan Epsom tuzunu kullanabilirsiniz. Şişmiş ayaklarınızı (veya diğer vücut bölgelerinizi) su ve tuz içeren kovaya koyun ve her seferinde en az yarım saat bekletin. Tuz vücudunuzdaki suyu çekecektir. Tuz banyosu da yapabilirsiniz.

3. İpucu: Ayaklarınıza elma sirkesi sürün

Süpermarketten küçük bir şişe elma sirkesi alın ve duşa girmeden önce kendinize sürün. Biraz ıslanmasına izin verin ve ardından duşta durulayın. Tuz gibi, elma sirkesi de vücudunuzdan su çeker ve bunun mükemmel bir yöntem olduğu söylenir.

gezwollen2.jpg

4. İpucu: Ayaklarınızı yukarı kaldırın

Ayaklarınız veya elleriniz şişmişse, onları yukarı kaldırmak iyi bir fikirdir. Bu şekilde, su onların içinden batacaktır, bu sizin temel yerçekiminizdir. Ayaklarınızı bir yastık veya masanın üzerine koyabilir ve uyurken yatağınızın ucunu hafifçe kaldırabilirsiniz.

İpucu 5: Magnezyum tabletleri alın

Magnezyum su tutulmasını azaltabilir, bu da onu şişmiş vücut bölgelerine karşı mükemmel bir çözüm haline getirir. Magnezyum tabletlerini herhangi bir eczaneden satın alabilir ve daha sonra günde bir veya iki kez almanız gerekir. Magnezyum ayrıca buğday, fasulye, fındık, yumurta, yoğurt, yağsız süt, yeşil yapraklı sebzeler, balık, yağsız et ve kümes hayvanlarında da bulunur.

6. İpucu: Egzersiz yapın!

Evet, formda ve sağlıklı kalmak istiyorsanız yapmanız gereken en önemli şeylerden biri bu olmaya devam ediyor: egzersiz. Vücudunuzu hareket ettirmek ve terlemek, sudan hızlı bir şekilde kurtulmanızı sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN