Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz! Ağrılarınızın nedeni evinizdeki o maddeymiş... Prof. Dr. Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı

Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz! Ağrılarınızın nedeni evinizdeki o maddeymiş... Prof. Dr. Canan Karatay'dan ezber bozan uyarı

Temizlikten sonra vücudumuzdaki her yer ağrımaya başlar. Temizlik öncesi ağrımayan yerler temizlik sonrası birden bire şiddetli şekilde sancılanır. Peki bunun nedeni ne? Son dönemde sağlıklı beslenme üzerine verdiği tavsiyelerle dikkat çeken iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, 'Sakın bunu yapmayın' diyerek ev hanımlarını uyardı. Ağrılarınızın nedeni evinizdeki o maddeymiş. Hemen çöpe atın. İşte Canan Karatay'dan yine ezber bozan tavsiyeler...

Havaların soğumasıyla birlikte kış temizliği serüveni başladı. Halılar baştan aşağı temizlenir ve kışlık halılar serilmeye başlanır. Evin tüm tozları alınır. Peki temizlikten sonra sizin de her yerinizi ağrıyor mu? Eğer sizde her temizlik sonrası ağrılardan dolayı ayağa kalkamıyorsanız hemen bu ürünleri çöpe atın. Prof. Dr. Canan Karatay, 'Sakın bu ürünleri kullanmayın' diyerek uyardı. Ağrılarınız nedeni o maddeler. Öğrendikten sonra bir daha kullanmayacaksınız. İşte Canan Kartay'ın 'Sakın kullanmayın' dediği o temizlik ürünleri...

CANAN KARATAY UYARDI: SAKIN KULLANMAYIN!

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla sık sık dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay, Asuman Uğur’un YouTube kanalına konuk oldu. Sağlıklı yaşam hakkında önemli uyarılarda bulunan Canan Karatay, ev temizliklerinde kullanılan deterjan ve dezenfektan kullanımı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Meğer ağrılarınızın nedeni evinizdeki o maddeymiş.

dfbdf-16.jpg

AĞRILARINIZIN NEDENİ EVİNİZDEKİ O MADDEYMİŞ...

Ev temizliklerinde sıklıkla kullanılan deterjan ve dezenfektanların insan sağlığına oldukça zararlı olduğunu söyleyen Canan Karatay, "Bromür, klörür, flüorür maddeleri organik değildir. İnsan vücuduna girdiği zaman iyodun kullanılmasını engellerler. Koronavirüs döneminde dezenfektan patlaması yaşandı. Virüs canlı bir hücre bulursa çoğalıp bulaşır. Normal bir yüzeyde virüs ölür, hastalık yapma kabiliyetini kaybeder. Dezenfektanlarla insanların direncini daha çok kırdık. Ama bazı kişilere bunu anlatmamıza imkan yok çünkü bu yanlış algı oluşturuldu." dedi.

BU HATAYA SAKIN DÜŞMEYİN

Deterjanlar yerine kullanılması gereken ürünleri sıralayan Canan Karatay şunları söyledi:

"Diş macunundaki florür, ekmekteki glüten, temizlik malzemelerinde bulunan hem bromür hem klorür inorganiktir; bunların insan vücudunda en ufak yeri yoktur. Ben çamaşırlarımı İngiliz karbonatı ile yıkıyorum. İçemediğiniz bir şeyi temizlikte de kullanmayın. Örneğin diş macununu… Onu neden yutmuyoruz? Diş macununu da kullanıp tükürüyoruz, o da zararlı.

dfbfdbdf-14.jpg

Deterjanlara (çamaşır yumuşatıcısı ve çamaşır suyu da dahil) eklenmiş olan kokular insan beyninde bağımlılık yapıyor. Firmalar bunu özellikle yapıyor. Hanımlar da o kokuyu duyunca ‘temizlik yaptım, harika oldu’ diyerek mutluluk duyuyorlar. Yazık!"

"DNA'MIZI BOZUYOR, BU ZEHİRDEN UZAK DURUN"

Deterjanların içinde birçok kimyasalın bulunduğunu belirten ve bunların insan DNA'sını bozduğunu ifade eden Karatay, "Deterjan ve dezenfektanlarda bulunan kimyasallar vücuttaki hücrelerin DNA’sını bozuyor. Bütün hastalıkların temelinde de vücuttaki DNA’nın bozulması var. Bu nedenle deterjanları çöpe atın. Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın. Bulaşıkları da makinede değil normal sabunla yıkayın. Evde kullanılan temizlik malzemeleri sadece çarşaflarda vs. kalmıyor, havaya da karışıyor ve biz bunları soluyoruz, vücut o zehir içeri girmesin diye burnu tıkıyor. Vücut kendini böyle koruyor." uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN