Bundan bir kaşık yiyenin bağırsakları anında açılıyor! Kabızlıktan kurtaran mucizevi besin!

Bundan bir kaşık yiyenin bağırsakları anında açılıyor! Kabızlıktan kurtaran mucizevi besin!

Dünyada en yaygın görülen sağlık problemlerinin başında gelen kabızlık sorunu yediden yetmişe görülen bir hastalıktır. Kabızlık sorununu gidermek için doğal yöntemler anında etki gösteriyor. Siz de kabızlıktan dolayı sık sık ağrılar ve sürekli olarak tuvalete çıkmak zorunda kalıyorsanız keten tohumu kürü tarifi tam size göre. Kabızlıktan kurtaran mucizevi besin! Etkisini anında gösteriyor. İşte keten tohumu kürü tarifi ve uygulanışı...

Kabızlık her yaşta görülebilen yaygın hastalıkların başında gelmekte. Tükettiğimiz besinlerden kaynaklı meydana gelen kabızlık midede ağır ağrılara neden olur. Siz de kabızlıktan şikayetçiyseniz keten tohumu kürünü mutlaka denemelisiniz. Bundan bir kaşık yiyenin bağırsakları anında çalışıyor! Kabızlıktan kurtaran mucizevi besin. Peki kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık rahatsızlığından kurtulmanın yolları neler? İşte kabızlığı anında geçiren keten tohumu tarifi...

BUNDAN BİR KAŞIK YİYİN VE MUCİZEYE TANIK OLUN

İçeriğindeki vitamin ve minerallerle süper besin olarak adlandırılan keten tohumu birçok hastalığa şifa olmakta. Binbir derde şifa olan keten tohumunun kabızlığı da tedavi ettiği biliniyor. Bu sorunla karşı karşıyaysanız keten tohumu kürünü tüketmeli ve verdiğimiz tavsiyeleri uygulamanız gerekmektedir. Keten tohumu bağırsakların iyi çalışmasını ve sindirimi düzenlemeye yarıyor.

hghghggh-10.jpg

KABIZLIKTAN KURTARAN KETEN TOHUMU KÜRÜ TARİFİ

Keten tohumu yoğurt tarifi malzemeleri edindikten sonra çok kolaydır. Önemli olan can alıcı nokta keten tohumunun öğütülmüş olmasıdır. İşte kabızlığı anında geçiren keten tohumu kürü tarifi;

  1. 1 kase yoğurdun içerisine 1 tatlı kaşığı keten tohumu koyarak hem yoğurdun hem de keten tohumunun besleyici özelliklerinden yararlanabilirsiniz.
  2. Keten tohumunun günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilir.
  3. Fazlası ishal başta olmak üzere farklı bağırsak sorunlarına neden olabilir.
  4. Endüstriyel yoğurt yerine probiyotik açıdan zengin ev yapımı yoğurdu tercih etmeniz daha doğru olacaktır.
  5. Keten tohumu ve yoğurt karışımı içerisine dilerseniz taze meyveler ekleyebilirsiniz.
  6. Keten tohumu yoğurt muz karışımı hem besin değeri hem de lezzeti açısından beğenilen bir seçenektir.
  7. Yoğurtla hazırlanan tatlı karışımları seviyorsanız keten tohumu yoğurt bal ile de tatlandırılabilir. Balın doğal olmasına özellikle dikkat etmenizi öneririz.

ghghghgh-31.jpg

KABIZLIK NASIL GEÇER?

Kabızlığa yol açan en önemli nedenler arasında ilk sırada yanlış beslenme alışkanlıkları gelmektedir. Bu nedenle, öncelikle beslenme programında küçük değişiklikler yapılarak kabızlık oluşumunun önüne geçilebilmektedir. Kabızlık yapan yiyecekleri tüketmekten kaçınıp bağırsak hareketlerini hızlandıran besinleri tercih ederek kabızlığa karşı önlem alınabilmektedir.

  • Bol bol su ve sıvı gıdalar tüketmelidir
  • Daha çok hareket edilmelidir
  • Lif ağırlıklı sebze, meyve, bakliyat ve tahıllardan oluşan beslenme programı hazırlanmalıdır
  • Lokmalar iyice çiğnendikten sonra yutulmalıdır
  • Fazla kafein tüketiminden kaçınılmalıdır
  • Fazla süt ve süt ürünleri tüketilmemelidir
  • Tuvalet düzeni oluşturulması ve tuvalet ihtiyacı ertelenmemelidir

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN