Bunları yiyin sırma saçlarınız olsun! Saç ekimi yapan firmaların sır gibi sakladığı takviyeler ifşa oldu

Bunları yiyin sırma saçlarınız olsun! Saç ekimi yapan firmaların sır gibi sakladığı takviyeler ifşa oldu

Saç dökülmesi mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği, hormon bozuklukları nedeniyle meydana gelebilir. Kişinin psikolojisini ve öz güvenini önemli ölçüde etkileyen bu problem kadın erkek demeden herkesi etkileyebilir. Peki saç dökülmesine hangi besinler iyi gelir?

Saç dökülmesi saç sağlığımız için olması gereken bir durumdur. Zayıflayan saçlar kendilerini yenilemek için dökülürler ve saç köklerinden sağlıklı saçlar meydana gelir. Ancak bunun belli bir oranı olması gerekir. Ayrıca saç dökülmesine kalıtsal, doğru beslenmeme, hamilelik, menopoz, bazı hastalıklar, ilaçlar ve stres gibi çeşitli koşullar kalıcı veya geçici saç dökülmesine neden olabiliyor. İşte saç dökülmesini engelleyecek ve saçlarınızın uzamasını sağlayacak o besinler...

5dc16e270f25440ab4fc3000.webp

ISPANAK

Ispanak, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, folik asit ve vitaminler açısından zengin yeşil yapraklı bir sebzedir. Bu besinler sağlıklı saç büyümesi için gereklidir. Ispanaktaki yüksek kalsiyum seviyeleri, kadın tipi saç dökülmesini veya telogen effluvium'u önleyen önemli bir vitamin olan D vitamini emilimini kolaylaştırır. Ispanak ayrıca sağlıklı saç büyümesi için kafa derisine oksijen tedarikini artıran demir açısından da zengindir. Erkek tipi saç dökülmesi ve menopoz öncesi kadın tipi saç dökülmesi olan kişilerde düşük serum ferritin seviyeleri görülür. Diyete demir açısından zengin gıdalar dahil edilerek durum iyileştirilebilir.

Yayınlanan bir araştırma, kadın androgenetik alopesinin düşük çinko ve demir seviyeleriyle bağlantılı olduğunu gösterdi. Bu nedenle, yeterli miktarda temel vitamin ve mineral sağlamak için haftada 2-3 kez bir kase beyazlatılmış ıspanak tüketin.

tatli-patates.webp

TATLI PATATES

Tatlı patatesler, özellikle alopesi areata ve telogen effluvium olmak üzere saç dökülmesinde önemli rol oynayan bakır, demir, çinko ve protein içerir. Tatlı patates ayrıca, saç dökülmesinin ve saçların grileşmesinin başlıca nedeni olan serbest radikallerin zararlı etkilerini azaltmak için bir antioksidan görevi gören A vitamini açısından da zengindir.

havuc-onecikan-2021.webp

HAVUÇ

Havuç, A ve C vitaminleri, karotenoidler ve potasyumun güç merkezleridir. Anekdot niteliğindeki kanıtlar, bu sebzenin saç sağlığına katkıda bulunabileceğini düşündürmektedir. Çok fazla veya çok az A vitamini saç için zararlıdır. Bir çalışma, A vitamini eksikliğinin kuru ve seyrek saçlara yol açtığını, çok fazlasının ise saç dökülmesine yol açtığını gösterdi.

dolmalik-biber.webp

DOLMALIK BİBER

Dolmalık biber en zengin C vitamini kaynaklarından biridir. Saç kırılmasını ve kurumasını önlemeye yardımcı olurlar. C vitamini ayrıca demir emilimine yardımcı olur ve saç dökülmesini önler. Ayrıca dolmalık biber, saç dökülmesini tedavi etmeye yardımcı olan farklı vitamin ve minerallerin bir güç merkezidir.

portakal.jpg

PORTAKAL

Portakal, saç büyümesini artıran C vitamini açısından zengindir. Ayrıca antioksidanlar, flavonoidler, beta-karoten, magnezyum ve lif içerirler. Böylece portakal suyu tüketimi saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN