C Vitamini Deposu Olan Limonun Bilinmeyen Bir Özelliği Daha Çıktı

C Vitamini Deposu Olan Limonun Bilinmeyen Bir Özelliği Daha Çıktı

Bir gribe yada nezleye yakalandığımızda ilaçlardan başka doğal yöntemlere de genellikle başvururuz. Bunların başında da C vitamininin bol olduğu limon gelir. Peki limonun vücudumuza C vitamini vermesinden başka nelere de faydalı olabildiğini daha önce hiç düşünmüş müydünüz?

Limonlar, salatanızı aromalandırmak ve limonata yapmaktan çok daha fazlasına yarar. Ama limonları haberimizde paylaştığımız amaç için de kullanabileceğimizi bilmiyorduk! Bolca C vitamini içeren limonu kesip küçük bir kasede yatağınızın yanına koymak sağlığınız için pek çok fayda sağlar.

LİMONLARIN BU KADAR FAYDALI OLDUĞUNU KİM BİLEBİLİRDİ!

limonun-faydalari-nelerdir-duzenli-limon-tuketimi-bakin-vucudunuzda-ne-yapiyor-1646057684-3231.webp

VİTAMİN TAKVİYESİ

Limonlar bize gerçek bir vitamin takviyesi sağlar: süper sağlıklı bitkisel besinlerle doludurlar. Bu fitobesinler, hasara neden olan serbest radikaller için vücudunuzda bir ava çıkar. Sabaha limonlu bir bardak ılık su içerek başlamak sindiriminizi hızlandırabilir ve cildinizin iyileşmesine yardımcı olabilir. Başka bir deyişle: bu ekşi meyveyi yemekten elde edilecek faydalardan başka bir şey yoktur.

LİMON VÜCUDUNUZU TOKSİNLERDEN ARINDIRIYOR

Limon suyundan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız, sabahları aç karnına içmeniz önemlidir. Bu şekilde, vücudunuzu toksinlerden arındırmak söz konusu olduğunda en etkili olacaktır. Ayrıca, kilo kaybını uyarır. Çünkü aç karnına limonlu su içerseniz karaciğeriniz daha fazla safra üretir. Bu da daha az aç olmanıza ve yiyecekleri daha hızlı sindirmenize yol açar. Limonun içerdiği asitler nedeniyle limonlu su içmek ağız hijyeniniz için de iyidir. Bu asitler, bakterilerin yanı sıra yediğiniz yiyeceklerin kalıntılarının ağzınızdan kaybolmasını sağlar.

cut-lemon.jpg

ANTİSEPTİK ÖZELLİKLER

Bir limonun aroması, ruh halinizi etkileyebilecek antiseptik özellikler içerir. Bu, meyvenin aromasının daha az depresyon ve anksiyete atakları yaşamanıza yardımcı olabileceği ve odada olumlu bir atmosfer yarattığı anlamına gelir. Bu numara için ihtiyacınız olan tek şey bir çift limon. Bir limonun üst kısmını kesin ve kesilmiş kısmı yukarı gelecek şekilde dik olarak yerleştirin. Daha sonra keskin bir bıçak alın ve üstteki resimde olduğu gibi meyvenin üst kısmını iki taraftan kesin. Parçaları tamamen ayırmamaya dikkat edin. Kesilmiş limonu yatağınızın yanındaki bir kaseye koyun ve aromanın işini yapmasına izin verin. Bu hilenin daha da etkili olmasını istiyorsanız, odanın her köşesine limon dilimli bir kase koyabilirsiniz.

KONSANTRASYON

Sanki daha rahat ve daha az endişeli hissetmek bu numarayı denemek için yeterli bir neden değilmiş gibi, sizin için başka bir avantajımız var. Sarı meyvenin narenciye aromasını solumak zihinsel aktivitenizi canlandıracaktır. Her gün bu aromayı kokladığınızda daha konsantre olursunuz ve hafızanız da gelişir. İş yerinize bir demet limon getirmek de iyi bir fikirdir, çünkü etrafta limon kokusu olduğunda insanlar daha az hata yapar ve daha verimli çalışır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN