Çağın hastalığı kanseri bertaraf etmek mümkün! Uzmanı açıkladı: Bu önlemleri alanlar hastane yüzü görmüyor

Çağın hastalığı kanseri bertaraf etmek mümkün! Uzmanı açıkladı: Bu önlemleri alanlar hastane yüzü görmüyor

İnsanların en korktuğu hastalıklardan biri olan kansere karşı eskisi kadar savunmasız değiliz. Ancak hastalık yine de çoğumuzu çok korkutuyor. Onkoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kemal Gül, çağın vebası olarak nitelendirilen kansere karşı nasıl korunacağımıza dair bilgiler verdi.

Medikal Onkoloji Uzm. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Gül, 1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Gül, “Tüm hastalıklara bağlı ölümlerin sebebi olarak kanser 2. sırada yer almaktadır. Kansere karşı yürüttüğümüz savaşta kuşkusuz en büyük silahımız kanserden korunmayı bilmektir” dedi.

kanser-ve-beslenme.jpg

DOĞRU BESLENME, HAREKET, DÜZENLİ TARAMA ÇOK ÖNEMLİ

Dr. Gül, kanserden nasıl korunacağımıza dair şu açıklamalarda bulundu: "Sigara ve alkolü bırakacağız. Doğru besleneceğiz. Hareket edeceğiz ve sporu yaşam tarzımızın bir parçası haline getireceğiz. Bazı önemli aşıları mutlaka yaptıracağız. Mesleki maruziyetlerimize dikkat edeceğiz. Sağlıklı bir çevrede yaşamaya gayret edeceğiz çevremizi kirletmeyeceğiz. Düzenli kanser taramalarını ihmal etmeyeceğiz"

onkloji.jpg

KANSERE KARŞI ARTIK ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ

Kanserden korunmanın dışında hastalığa yakalanınca da karamsarlığa kapılmamak gerektiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Gül, “Buna rağmen kansere yakalanırsak hemen karamsarlığa kapılmayalım. Teşhis ve tedavideki büyük gelişmeler sayesinde eskisine göre kansere karşı çok daha güçlüyüz. Güncel tedavilerle elde ettiğimiz inanılmaz sonuçlar her geçen gün artıyor ve artık kanserden eskisi gibi korkmuyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN