Canan Karatay Hastalıkları Kapınızdan Kovmanın Formülünü Verdi! Soğanı Mutlaka Böyle Tüketin

Canan Karatay Hastalıkları Kapınızdan Kovmanın Formülünü Verdi! Soğanı Mutlaka Böyle Tüketin

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen soğanın nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında konuşan Canan Karatay, soğanın mutlaka çiğ olarak tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Karatay, soğan tüketerek vücudumuzdaki zararlı bakterilerden kurtulabileceğimizi söyledi.

Herkes tarafından sıkça takip edilen ve sevilen Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme ile ilgili verdiği önerilerle Türkiye'de adından çokça söz ettiriyor. Prof. Dr. Karatay'ın vermiş olduğu bilgiler, internette en çok arananlar listesinin tepelerinde yer alıyor. Kuru soğanın tüketimiyle ilgili önemli uyarılarda bulunan Karatay, soğan sayesinde vücudumuzdaki bakterilerden kolayca kurtulabileceğimiz tavsiyesinde bulundu.

"BOL BOL KURU SOĞAN TÜKETİN"

"Kuru soğanın tüketilmesi sağlığımız açışından önemli derecede faydalı" diyen Karatay, soğanın şifa kaynağı olduğunu da açıklamalarında belirtiyor. Karatay, Hemen hemen yaptığımız bütün yemeklerde kullandığımız kuru soğanı çiğ olarak tükettiğimizde vücudumuzdaki bütün dost bakterilerin çoğalmasını sağladığını hatırlatıyor. Karatay, "Kavurmaktan daha çok çiğ olarak tüketirseniz sizin için çok daha yararlı olabilir" soğanın kullanımı hakkında bilgiler verdi.

VÜCUDUNUZDAKİ BAKTERİLERDEN ARININ

Kuru soğanın insan sağlığı ile ilgili bir çok şeye faydası olduğunu biliyoruz. Prof. Dr. Karatay, vücudumuzda bulunan zararlı bakterilerden nasıl kolayca kurtulabilmenin yolunun kuru soğandan geçtiğini ileri sürüyor. "Soğan dost bakterilerimiz olan probiyotiklerin kolayca çoğalmasını sağlayarak vücudumuzdaki kötü huylu bakterilerden arınmamızı sağlıyor" diyen Karatay, her gün soğan tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyor.

SOĞANIN BESİN DEĞERLERİ NELERDİR?

Kuru soğanın besin değerlerine değinecek olursak; 100 gram yani ortalama 2 orta boy kuru soğanı tükettiğimizde 46 kalori, 1.4 gr protein, 8.9 gr karbonhidrat, 1.0 mg demir, 30 mg kalsiyum, 10 mg C vitamini gibi ortalama değerlere sahip olan değerleri elde ederiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN