Canan Karatay 'her gün bir tane yiyin' diyordu! Bilimsel olarak kanıtlandı: Bunu yiyen çelik gibi oluyor

Canan Karatay 'her gün bir tane yiyin' diyordu! Bilimsel olarak kanıtlandı: Bunu yiyen çelik gibi oluyor

Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan tavsiyeleriyle gündemden düşmek bilmiyor. Yaptığı son açıklamada ekmeğin insan vücuduna oldukça zarar olduğunu belirten Canan Karatay, 'her gün bir tane yiyin' diyerek ekmek yerine tüketilmesi gereken besinleri sıralamıştı. Karatay'ın önerisi bilimsel olarak kanıtlandı. Bu besinden her gün avuç avuç yiyin bağışıklık siteminizi tavan yapacak. Hem vücudu besliyor hem de kanser gibi hücreleri engelliyor. İşte Canan Karatay'ın ekmek yerine önerdiği o besin...

Toplumumuzda ekmek tüketimi oldukça fazla. Günün her öğünde mutlaka ekmek tüketiyoruz ancak ne kadar zararlı olduğunun farkında değiliz. Peki ekmek yerine ne tüketmeliyiz? Prof. Dr. Canan Karatay bombayı patlattı! Canan Karatay 'Ekmek yerine her gün bir tane bundan yiyin' diyordu, bilimsel olarak kanıtlandı. Bu besini avuç avuç tüketin bağışıklık sisteminiz çelik gibi olacak. Canan Karatay'dan ezber bozan reçete! Hem vücudu besliyor hem de kanseri önlüyor.

CANAN KARATAY'DAN EZBER BOZAN REÇETE! EKMEK YERİNE BUNU YİYİN...

Prof. Dr. Canan Karatay ekmek yerine ceviz tüketmenin daha sağlıklı olduğunu söyledi. Cevizin bol miktarda sağlıklı yağ içerdiğini belirten Karatay, bu yağların karbonhidrata göre insülin seviyelerini fazla yükseltmediği için, ani gelen açlık krizleri de öneldğini ifade etti. Peki günde kaç tane ceviz tüketilmeli? Cevizin faydaları neler?

dffddf-67.jpg

CEVİZİN FAYDALARI NELER?

Ceviz binlerce yıldır tüketilen sağlıklı bir atıştırmalıktır. Kabuklu yemişler arasında en çok övgüyü alan besinlerden de biridir. Eski Roma’da Latince ismiyle “Juglansregia” ismiyle bilinen ceviz, beyin şeklindeki ilginç yapısıyla da dikkat çeker. Lif, karbonhidrat, vitaminler, protein ve demir açısından zengin olan cevizin faydaları doğru miktarda tüketildiğinde çoktur.

Yüksek yağ ve kalori içeriği nedeniyle korkulan ceviz, aslında kolesterol içermez ve tekli doymamış yağlar yerine çoklu doymuş yağlar içermesi bakımından da eşsizdir. Ceviz, diğer kabuklu yemişlere göre bu nedenle daha sağlıklı kabul edilir.

CEVİZ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Ceviz, hem omega 3 hem de E vitamini içerdiği için çift etkisi ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Sonbahar aylarında bol bol tüketilmesi gereken taze ceviz, balık yemeyen kişiler ve vejetaryenler için iyi bir omega 3 ve protein kaynağıdır.

Cevizde bulunan polifenolik bileşikler ve fitokimyasal maddeler vücuttaki iltihaplanmanın etkilerini azaltır. Bu kardiyovasküler rahatsızlıklar ve kansere karşı güçlü bir önlemdir.

dffddf-68.jpg

Cevizin kabuğunun faydaları, cevizin iç kabuğunun faydaları gibi cevizin tüm parçalarının faydaları merak konusu olmakla birlikte taze cevizin faydaları ya da kuru cevizin faydaları da merak edilir. Yaş ceviz de olsa kuru ceviz de olsa bu lezzetli yemiş tahmin edilenden daha çok faydalıdır. Yaklaşık 7 ceviz; günlük tüketilmesi önerilen kalsiyum miktarının yüzde 3’ü, demirin yüzde 10’u, potasyumun yüzde 5’i, magnezyumun yüzde 14’ü, folatın yüzde 7’sini içerir.

CEVİZ NASIL TÜKETİLMELİ?

Cevizi tüketeceğiniz zaman kırmanız, daha taze yemenizi sağlar. Ayrıca üzerinde bakteri oluşması da bu sayede engellenmiş olur. Cevizi tek başına tüketebileceğiniz gibi salatalarınızla, humus gibi yiyeceklerde, sağlıklı yaptığınız ekmeklerinizle, pesto gibi soslarınızla, smoothie ve çorbalarınızla yiyebilirsiniz. Cevizi yağda kavurmak yerine çiğ ya da yağsız kavurarak tüketin. Geceden 2 cevizi bir bardak suya koyun ve sabah bu cevizleri yiyin. Islak cevizin sindirimi hem daha kolaydır hem de fitik asit azalacağından daha kolay emilir. Suda cevizin faydaları da normal ceviz gibidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN