Canan Karatay mucize tarifi verdi! Bir tabak yiyende tansiyon, basur, bağırsak hastalığı kalmıyor!

Canan Karatay mucize tarifi verdi! Bir tabak yiyende tansiyon, basur, bağırsak hastalığı kalmıyor!

Havaların bir soğuyup bir ısınmasıyla birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi vakalar hızla arttı. Özellikle burun akıntısı ve baş ağrısı gibi semptomların göründüğü bu gripten hem kendinizi hem de çocuğunuzu korumak istiyorsanız bu besini mutlaka her gece tüketin. Prof. Dr. Canan Karatay, mucize tarifini verdi. Bu besini yiyen demir gibi oluyor. Bir tabak yiyen tansiyon, grip, basur ve bağırsak hastalıklarından anında kurtuluyor. Mutlaka her gece bir tabak ailecek tüketin!

Dengesiz havaların en büyük problemi salgın hastalıkları hızla yayar. Özellikle grip ve nezle gibi vakalardaki artış tüm anneleri korkutmakta. Hem kendinizi hem de çocuğunuzu gribe karşı korumak istiyorsanız bu besini mutlaka her gece tüketin. Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan reçetesini paylaştı. Mucize tarif ile demir gibi olacaksınız. Bu besini yiyen tansiyon, grip, nezle ve bağırsak hastalığından anında kurtuluyor. Kimse bilmiyor ancak faydasını öğrenince mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. İşte dünyanın en faydalı bitkisi...

ghhghg-85.jpg

CANAN KARATAY'DAN EZBER BOZAN REÇETE

Sağlıklı beslenme alanında verdiği tavsiyelerle sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan reçetesi ile yine bilim dünyasına damgasını vurdu. Önerdiği farklı besinlerle milyonlarca kişiye faydası dokunan Canan Karatay, yeni favori besinini açıkladı. Bunu bir tabak yiyin demir gibi olacaksınız!

GRİP VE NEZLEYE KARŞI KALKAN OLUYOR

Dünyanın en faydalı bitkisi belli oldu. Canan Karatay üstüne basa basa uyardı. Bir tabak yiyin demir gibi olacaksınız. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor nezle ve gribe karşı kalkan oluyor. İşte Canan Karatay'ın ısrarla yiyin dediği o bitki...

hgghgh-30.jpg

Halk arasında yayla muzu, rebes, uşgun gibi isimlerle bilinen ışgın otunun faydalarını duyunca mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. Ülkemizde sıkça tüketilen ışgan otu, tam bir C vitamini deposudur. Kahverengi ve kırmızı kanatları olan ışgın otunun faydaları saymakla bitmiyor. Daha öncesin Canan Karatay ışgın otunu önermişti ancak uzmanlar tarafından tepki çekmişti. Yapılan araştırmalar sonucunda ışgın otunun faydaları kanıtlandı. A, B1, B2, E ve K vitaminleri bolca bulunan ışgın otu dünyanın en faydalı bitkisi oldu.

IŞGIN OTUNUN FAYDALARI NELER?

  • Pek çok farklı kırmızı sebzede bulunan polifenol isimli madde ışgın otunda yüksek miktarda bulunur. Bitkinin kansere karşı önleyici etkisi bu özelliğinden ileri gelir. Polifenol maddesi ışkın otunun pişirilmesi ile ortaya çıkar, dolayısıyla bu otun kaynatıldıktan sonra tüketilmesi önerilir. Hücre yenileyici etkisi sayesinde ışkın otu kanser hastaları için umut kaynağı haline gelmiştir. Üzerinde hala çalışılan bu bitkinin kanserli hücrelerin gelişimini durduğu sonucu Amerika ve İngiltere’de yapılan deneyler sonucunda ortaya çıkmıştır. Bu türden mucizevi etkilere sahip olan ışkın otu kanser tedavisi ilaçlarının içeriğinde kullanılması gereken maddeler arasındaki yerini almıştır. Işkın otu özellikle lösemi ile mücadelede kullanılmaktadır.
  • A, B1, B2, C, E ve K vitaminleri yönünden zengin bir içeriğe sahip olan bitki hayati tehlikenin ihtimaller dahilinde olduğu pek çok hastalığa iyi gelir.
  • İştah açıcı bir etkiye de sahiptir ve zayıflıktan mustarip kişilerin kilo almasına yardımcı olur.
  • Işgın otu faydaları arasında vücudu daha dirençli kılmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi etkiler yer alır.
  • Sarılık ve havale sırasında kişide ortaya çıkan ateşi düşürmek amacıyla kullanılır.
  • Işkın otu kökü kaynatılarak elde edilen su tansiyon ve şeker düzenleyici etkiye sahiptir.
  • Sindirimi düzenler, midenin rahatlamasına yardımcı olur, bulantı gibi şikayetlerin giderilmesini sağlar.
  • Afrodizyak özelliğine sahiptir.
  • Kırışıklık giderici, cilt yenileyici, tazeleyici özellikleri vardır. Başarılı bir yaşlanma karşıtı ürünü olarak kullanılabilir.
  • Işkın otunun asetilkolin mekanizmasına etki ettiği bilinir ve buna bağlı olarak Alzheimer hastalığı için önleyici kabul edilir.

jhhjjh-10.jpg

IŞGIN OTU NASIL YENİLİR?

En çok taze olarak tüketilmesi tavsiye edilen ışkın otu çiğ olarak yenebilme özelliğine de sahiptir. Bu bitkiyi en kolay tüketme biçimi onu kaynatarak suyunu içmekten geçer. Bunun yanında ışkın otu kurusu yoğurt ile karıştırılarak etkili bir krem elde edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN