Canan Karatay şimdi de domatesi hedef aldı! Duyan hayrete düştü: Böyle görünüyorsa elinizi bile sürmeyin!

Canan Karatay şimdi de domatesi hedef aldı! Duyan hayrete düştü: Böyle görünüyorsa elinizi bile sürmeyin!

Özellikle ekmek ve şeker gibi ürünlere açtığı savaşla gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay şimdi de domatesi hedef aldı! Domatesin sanılanın aksine sebze değil meyve olduğunu bu yüzden de içerisinde bolca şeker olduğunu söyleyen Canan Karatay yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırttı. İşte, Canan Karatay'ın domatesle ilgili ilginç çıkışı...

Ekmek ve şeker tüketimine karşı sert tavrı herkes tarafından bilinen Canan Karatay, son açıklamasında domatesin sebze değil meyve olduğunu ve bu yüzden de içerisinde yüksek oranda şeker barındırdığını belirtti.

Canan Karatay yaptığı açıklamasında, "Domates meyvedir. Ama biz sebze olarak ayırmışız. Çok fazla tüketildiğinde özellikle haziran ve temmuz ayında hastalarımın hem şekerleri hem de ürük asitleri yükselir. Diyorlar ki Canan Karatay karbonhidrat vermiyor. Domateste de yeşil fasulyede de baklada da şeker var.

h-8-1.jpg

İlaçlı tarım zehriyle büyütülüyor. Tarım zehirleri bütün hastalıkların sebebi. Kanser de dahil. Şuanda domatesin dönemi değil. Doğru mevsim eylül ayında. Yapay olarak her mevsim piyasaya sürülen sebzeler tehlikeli.

Mevsiminde yiyeceksiniz diyorum. Şimdi bir bahçeniz varsa domateslerin kızarmadığını göreceksiniz halen yeşil. Siz ona dikkat edin. Benim gibi yapacaksınız. Eylül ayında doğal bir Domates bulup kendi domatesinizi kış için hazırlayacaksınız." ifadelerini kullandı.

h-8-2.jpg

SALKIM DOMATES DAHA FAYDALI

Canan Karatay'ın açıklamalarının yanı sıra ulusalpost.com sitesinde yer alan bilgilerde, salkım domatesin diğer domateslere göre daha sağlıklı olduğu belirtildi.

Bu tezin nedeni olarak ise salkım domatesin normal domateslere göre daha fazla antioksidan içerdiği gösterildi. Antioksidanlar, vücudumuzdaki serbest radikallere savaş açarak kanser gibi hastalıkların önüne geçer. Salkım domateslerdeki yüksek antioksidan içeriği sayesinde, tüketen kişinin bağışıklık sistemi güçlenir.

h-8-3.jpg

Aynı zamanda, salkım domatesler normal domateslere kıyasla daha az su oranına sahiptir. Bu özelliği de daha lezzetli ve besleyici olmasına neden olur. Ayrıca, normal domateslerin tersine salkım domatesin kabukları daha incedir ve bu yüzden daha rahat sindirilir.

Tüm bunlara ek olarak salkım domateslerin raf ömrü de daha fazladır. Böylelikle, taze olarak alınan salkım domatesleri daha uzun süre muhafaza ederek tüketmek de mümkündür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN