Canan Karatay üstüne basa basa tavsiye etti! Kahveyi bununla yapanın ömrü uzuyor… Resmen hem şifa hem lezzet harikası

Canan Karatay üstüne basa basa tavsiye etti! Kahveyi bununla yapanın ömrü uzuyor… Resmen hem şifa hem lezzet harikası

Açıklamaları ile sık sık gündeme gelen Canan Karatay bu kez de kahvenin içine katılması gereken o besinle gündeme geldi. Prof. Dr. Canan Karatay üstüne basa basa tavsiye etti! Kahveyi bununla içenin adeta ömrü uzuyor. Resmen hem şifa hem lezzet harikası…

Türk kahvesinin bizim toplumumuzda çok farklı bir yeri vardır. Neredeyse bütün evlerin vazgeçilmezi olan Türk kahvesi bir gelenek haline bile gelmiştir. Gündemde açıklamaları ile yer almaya devam eden Canan Karatay ise kahve ile alakalı çok kritik bir tavsiyede bulundu. Kahveyi bununla içenin resmen ömrü uzuyor. İşte Türk kahvesini sağlıklı yapan o sır…

KAHVEYİ BİR DE BÖYLE DENEYİN

Türk kahvesi genellikle sade ya da şekerli içilen bir içecektir. Ama Türk kahvesini tereyağı ile tüketmek oldukça faydalıdır. Prof. Dr. Canan Karatay, Türk kahvesinin tereyağı ile içilmesinin insan vücuduna sağlıklı etkileri olduğunu söyledi.

Türk kahvesini tereyağı ile içmek insan vücuduna enerji verirken birçok hastalığa karşı da resmen kalkan oluyor. Özellikle de şekerli tüketmek yerine tereyağı ile tüketmek çok daha büyük avantajlar sağlıyor.

TEREYAĞLI KAHVE TARİFİ

Tereyağlı kahve içmek isteyenler yaptıkları Türk kahvesinin içine bir kaşık tereyağı ve Hindistan cevizi yağı ekleyebilir. Kahveyi bu şekilde tüketmek hem direnci ve enerjiyi artırıyor hem de fazla kilolardan kurtulmaya yardımcı oluyor.

canan.jpg

Öte yandan tereyağlı kahvenin kronik hastalıklara ve halsizliğe iyi geldiği de biliniyor. Bunun yanı sıra tereyağını sadece Türk kahvesinde değil filtre kahvede de kullanabilirsiniz.

TEREYAĞININ FAYDALARI

Tereyağı her ne kadar doymuş yağ içerse de hakiki olduğu takdirde kolesterolü etkilemez. Hatta aksine içindeki linoleik asit sayesinde kan basıncını düşürerek kalp sağlığını korur.

İçerisindeki K2 vitaminin sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur ve osteoporoz riskini en aza indirir.

canan2.jpg

İçerisindeki A vitamini sayesinde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Ayrıca vücutta oluşabilecek enfeksiyonların da önüne geçer.

İçinde bulunan E vitamini sayesinde bir antioksidan özelliği sergiler. Bu da cilt sağlığına iyi geldiğinin bir kanıtıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN