Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! Bunları sakın yapmayın… Kronik halsizliğin nedeni meğer buymuş

Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! Bunları sakın yapmayın… Kronik halsizliğin nedeni meğer buymuş

Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı yaşama ilişkin yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme geliyor. Son olarak ise halsizlik durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! Bunları sakın yapmayın… Kronik halsizliğin nedeni meğer buymuş. İşte konuya ilişkin detaylar…

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Birçok kişi tarafından tartışılan açıklamalar yapsa da tavsiyeleri oldukça dikkate alınıyor. Bu kez ise kronik halsizliğin nedenlerine değinen Karatay, önemli önerilerde bulundu.

EN ÖNEMLİ NEDENİ STRES

Halsizliğin sadece temel sinir sitemi bozukluklarından değil genellikle stresten ortaya çıktığını ifade eden Karatay, "Halsizliğin en önemli sebeplerinden biri tabii ki strestir. Farkında dahi olmadan yaşadığımız kaygılar, endişeler, psişik bozukluklar ve uykusuzluk da buna neden olur. Fakat halsizliğin en büyük sebeplerinden biri de tekrar söylüyorum vücutta minerallerin -bilhassa magnezyum ve potasyum- eksikliğidir. Susuzluk da buna dahil” dedi.

yeni-proje-1-008.jpg

PİLİNİZİN BİTMESİNİ ÖNLEYİN

Karatay, enfeksiyon ve ateşli hastalıkların halsizliğe yol açtığını ifade etti. Konuya ilişkin olarak, "Onlar geçicidir. Hastalık düzelince ortadan kalkar. "Otururken birdenbire 'Pilim bitti' diyoruz. Yani, pilimizi şarj etmemiz lazım. Halbuki pilimizin bitmesini önlemek, şarj etmekten daha kolay. Peki, nasıl önleyeceğiz efendim? Mümkün olduğu kadar stresten ve hastalıklardan uzak duracağız. En temelinde kullandığımız ilaçlar yatıyor. Onlar müthiş halsizlik yapıyor. İsteksizlik, içine kapanmak veya işyerinde mobbinge uğramak içsel stresi artırıyor” diye konuştu.

yeni-proje-2-008.jpg

FİZİKSEL STRESTEN UZAK DURUN

Fiziksel stresten de uzak kalınması gerektiğini vurgulayan Karatay, "Deli danalar gibi koşarsak, 8 saat tenis oynarsak tabii ki halsizlik olur. O kadar doğal ki bunlar" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN