Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! Sütü çok yanlış tüketiyormuşuz! Bakın doğrusu neymiş

Canan Karatay üstüne basa basa uyardı! Sütü çok yanlış tüketiyormuşuz! Bakın doğrusu neymiş

Ünlü Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, üstüne basa basa uyardı! Sütü çok yanlış tüketiyormuşuz! Peki doğru süt tüketimi nasıl olmalı? Canan Karatay açıkladı...

Türkiye'nin beslenme konusundaki tartışmalı açıklamalarıyla gündem olan Prof. Dr. Canan Karatay, uzun yıllardır süt tüketimi konusundaki çıkışlarıyla dikkat çekti. Son açıklamasında, sütün doğru tüketilmesi gerektiğine vurgu yaparak, sıra dışı bir öneriyle gündeme geldi.

CANAN KARATAY'DAN DOĞRU SÜT TÜKETİMİ

sarimsakli-sutun-faydalari.webp

Karatay, süt tüketimindeki sorunları ortadan kaldırmak ve sağlıklı bir yaşam için sarımsaklı sütü önerdi. Sarımsaklı süt, sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda insan sağlığına birçok fayda sağlayan bir bileşen olabilir. Karatay, bu önerisinin arkasındaki bilimsel nedenleri detaylarıyla açıkladı.

SARIMSAKLI SÜTÜN FAYDALARI

sarimsakli-sutun-faydalari1.webp

Öncelikle, sütün içeriğinde bulunan laktozun sindirim sistemine zarar verdiğini belirten Karatay, bu durumun çeşitli sindirim sistemi problemlerine yol açabileceğini ifade etti. Sarımsaklı süt ile bu olumsuz etkilerin önüne geçebileceğimize dikkat çeken Karatay, sağlıklı süt tüketimi için şu önerilerde bulundu:

  1. Sarımsaklı süt, özellikle üst solunum yolu problemleri yaşayanların savunma mekanizmasını güçlendirebilir. Karatay, bu karışımın boğaz ve akciğerdeki virüsleri temizleyerek sağlığı olumlu yönde etkilediğini vurguladı.
  2. Karatay, sarımsaklı sütün kan içindeki kolesterol seviyelerini düşürerek kalp ve damar hastalıklarının tedavisine yardımcı olabileceğini belirtti.
  3. Sarımsaklı süt, düzenli tüketildiğinde kaliteli bir uyku sürecine geçiş yapmanıza yardımcı olur. Karatay, bu konuda yapılan çalışmalara atıfta bulunarak, sarımsaklı sütün uyku düzenini olumlu yönde etkilediğini ifade etti.
  4. Ayrıca Karatay, sarımsaklı sütün sinir sisteminin güçlenmesine katkı sağladığını söyleyerek ruhsal problemlere olumlu etkide bulunduğunu açıkladı. Bir bardak kaynayan sütün içine atılan bir diş sarımsağın ardından eklenen bir çay kaşığı bal ile hazırlanan bu karışımın düzenli olarak tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN