Canan Karatay yoğurt tüketirken kimsenin bilmediği püf noktasını açıkladı! İşte yoğurt yerken yapılan en büyük hata...

Canan Karatay yoğurt tüketirken kimsenin bilmediği püf noktasını açıkladı! İşte yoğurt yerken yapılan en büyük hata...

Yaptığı her açıklama ile gündeme bomba gibi düşen Canan Karatay, yine son yaptığı açıklama ile dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı. Açıklamaları ile ezberleri bozan Prof. Dr. Canan Karatay bombayı patlattı. Bakın açıklamasında neyi vurguladı?

Ülkemizde adından sıkça söz ettiren doktorlardan biri olan Canan Karatay sağlıklı yaşam adına bir takım tavsiyelerde bulundu. Özelikle sağlıkla ve sağlıklı beslenmeyle ilgili verdiği bilgilerle tanınan ve açıklamalarıyla uzun süre gündemi meşgul eden Prof. Canan Karatay, kalsiyum denilince ilk aklımıza gelen besinlerden biri olan yoğurtla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

CANAN KARATAY YOĞURT TÜKETİRKEN KİMSENİN BİLMEDİĞİ PÜF NOKTASINI AÇIKLADI! İŞTE YOĞURT YERKEN YAPILAN EN BÜYÜK HATA...

Çocuklar kadar yetişkinlerin de favorisi olan yoğurt, sağlık açısından sayısız faydası olduğu için bir süper gıda olarak kabul ediliyor. Yoğurt besin açısından zengindir. İnanılmaz bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Ayrıca B kompleks vitaminleri, fosfor, potasyum ve magnezyum içerir. Metabolizmayı geliştirir ve tokluk hissi sağlar. Canan Karatay ''Yoğurdu evde kendimiz yaptığımız zaman en doğal probiyotiktir. Bütün yaşlı, çocuk, hastaların bağışıklık sistemini güçlendirir. Bol yememiz lazım. Hayatı uzatır. Kafkasya'da uzun yaşarlar. Çünkü, sabah, öğlen, akşam yoğurt yerler. Ama tam yağlı sütü kullanacaksınız. Bunun probiyotik sayısı çok önemlidir. Yüzde 80 bağışıklık sistemini güçlendirir. En iyi aşıdır. Kış geliyor. Kendi yoğurdumuzu yapalım ve çocuklarımızı, hastalarımızı bunlarla besleyelim. Tok tutar kilo verdirir." ifadelerine yer verdi.

herkul-ciftligi-yogurt-nasil-olusur-957539.jpg

YOĞURT TÜKETMENİN 10 SAĞLIK FAYDASI

  • Sindirimi İyileştirir:

Her gün yoğurt tüketmek bağırsak hareketlerimizi düzenli tutar ve vücudumuzun florasını iyileştirir. Bağırsaklardaki zararlı bakterileri öldürür ve sindirim sistemimizin daha sağlıklı olmasını sağlar. Yoğurt ayrıca laktoz intoleransı, kabızlık, inflamatuar barsak hastalığı ve Helicobacter pylori bakterilerinin neden olduğu enfeksiyonlarda da etkili bulunmuştur.

  • Doğal Bağışıklık Artırıcı:

Düzenli yoğurt tüketimi bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve vücudumuzu çeşitli enfeksiyonlara karşı korur. Yoğurt, gastrointestinal enfeksiyonlara, soğuk algınlığı, grip ve hatta kanser gibi solunum sorunlarına karşı etkili bir şekilde savaşır. Yoğurtta bulunan magnezyum, selenyum ve çinko da bağışıklığı artırır.

  • Kanser riskini azaltır:

Yoğurt anti-kanserojen özelliklere sahiptir ve vücudumuzu kolon, mesane ve meme kanserinden koruduğu bilinmektedir.

  • Kan Şekeri Düzeylerini Düzenler:

Ev yapımı, şekersiz yoğurdun düzenli tüketimi kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur ve tip 2 diyabet hastaları için çok iyidir.

5a5c92bfc03c0e2be0987a05.webp

  • Kemikler İçin İyi:

Yoğurt zengin bir kalsiyum kaynağıdır, bu nedenle kemik sağlığını iyileştirmek için idealdir. Düzenli yoğurt tüketimi kemik kütlesini ve gücünü koruyarak kırık ve osteoporoz riskini azaltır.

  • Enflamasyonu azaltır:

Günlük yoğurt tüketimi vücuttaki iltihaplanmayı azaltır. Enflamasyon çoğu otoimmün hastalık, diyabet, kanser ve artritten sorumludur.

  • Yüksek Tansiyonu ve Kalp Hastalıkları Riskini Düşürür:

Düzenli olarak yoğurt tüketmenin, kalp hastalıkları için önemli bir risk faktörü olan kan basıncını düşürdüğü gösterilmiştir. Böylece yoğurt, kalp hastalıkları riskinin azalmasına neden olur.

  • İştahı ve Ağırlığı Azaltır:

Yoğurdun yüksek protein içeriği tok hissetmemizi sağlar, iştahımızı azaltır ve dolayısıyla kalori tüketimimizi azaltır. Bu da kilo kaybını teşvik eder.

  • Depresyonu Azaltır:

Yoğurttaki probiyotikler, kaygı ve stresi azaltmaya yardımcı olur, böylece depresyon hastalarının kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlar.

  • Alerji Belirtilerini Azaltır:

Yoğurt tüketmek, bağışıklık sistemimizin her türlü alerjiye tepki olarak ürettiği antikorların sayısını azaltır. Yoğurtta bulunan probiyotikler bu eylemden sorumludur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN