Canan Karatay'dan çarpıcı uyarı! Önceden sadece yetişkinlerde görülüyordu: "Vücut kendi kendini yiyor"

Canan Karatay'dan çarpıcı uyarı! Önceden sadece yetişkinlerde görülüyordu:  "Vücut kendi kendini yiyor"

Açıklamalarıyla her daim gündem olan Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, çarpıcı uyarılarıyla yeniden gündemde! Önceden sadece yetişkinlerde görülüyordu, şimdi ise çocuklarda! 'Vücut kendini yiyor' diyerek uyardı...

Ünlü doktor Canan Karatay, kendi YouTube programında yaptığı açıklamada dikkat çeken uyarılarda bulundu. Nihal Doğan'ın sorusu üzerine "iltihaplı romatizma" konusuna değinen Karatay, bu hastalıkların aslında iltihaplı olmadığını belirtti. Streptokok bakterisinin neden olduğu hastalıkların azaldığını ifade eden Karatay, bu durumu "kronik inflamasyon" olarak tanımladı. Vücutta bağışıklık sisteminin çökmesinin bu hastalıkların nedeni olduğunu söyleyen Karatay, toksik hava, su ve toprak zehirleri ile kimyasal maddelere maruziyetin bu durumu tetiklediğini ifade etti.

VÜCUT KENDİ KENDİNİ YİYOR

Karatay özellikle otoimmün hastalıklara değinerek, "Vücudun kendi içinde savaş var. Vücut kendi kentini yiyor. Bağışıklık tersine çalışıyor." ifadelerine yer verdi.

otoimmun-nedir.webp

EVDE KULLANILAN KİMYASALLAR ÇOCUKLARI DA ZEHİRLİYOR

Özellikle evde kullanılan kimyasallara dikkat çeken Karatay, çocukları zehirlere maruz bıraktığımızı ve bu durumun ileride romatoid artrit gibi hastalıklara neden olabileceğini belirtti. Bağırsak hücrelerinin probiyotik bakterileri öldüreceğini ifade eden Karatay, şekerli, unlu, işlenmiş gıdalardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca antidepresan, ağrı ve mide ilaçlarının uzun süreli kullanımının bağışıklık sistemini çökertip bağırsak sağlığını bozabileceğini belirtti.

"EN KOLAY ŞEY YEMEK VE YAŞAM BİÇİMİNİ DEĞİŞTİRMEK"

saglikli-yasam.jpg

Stresin bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini söyleyen Karatay, sağlıklı bir yaşam için beslenme ve yaşam biçimini değiştirmenin önemine değindi. "İnsan vücudu doğduğu zaman bütün hastalıklara karşı mücadele etmeye programlanmıştır. Sizden, benden akıllıdır vücudumuz. Ona fırsat vermek lazım. Konuştuğumuz hastalıkların hiçbiri genetik değil" diyen Karatay, "En kolay şey şu: Yemek ve yaşam biçimimizi değiştireceğiz, kötü alışkanlıklarımızdan yavaş yavaş uzaklaşacağız" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN