Canan Karatay'ın yanından eksik etmediği tarif! Eklem ağrısı, ödem ne varsa sıfırlıyor: Her hastalığa ilaç gibi faydalı

Canan Karatay'ın yanından eksik etmediği tarif! Eklem ağrısı, ödem ne varsa sıfırlıyor: Her hastalığa ilaç gibi faydalı

Sağlıklı beslenme üzerine yaptığı açıklamalar ve verdiği tavsiyelerle dikkat çeken Canan Karatay, katıldığı canlı yayında yanından ayırmadığı o karışımın tarifini verdi. C vitamini deposu olarak tanımladığı karışımın faydalarına değinen Karatay, herkesin tüketmesi gerektiğinin de altını çizdi. İşte, Canan Karatay'ın o açıklamaları...

Cilt sağlığından sindirim sistemine kadar birçok faydası bulunan limon, herkes tarafından düzenli tüketilmesi gereken meyvelerin başında geliyor. Ancak bu meyve, ılık suyla bir araya gelince etkileri katlanarak artıyor. Peki, limonlu su faydaları nelerdir? Limonlu su ne işe yarar? İşte, Canan Karatay'ın limonlu suyla ilgili o açıklamaları...

Konuk olduğu programlarda sağlıklı beslenme üzerine sık sık tavsiyelerde bulunan Canan Karatay, son katıldığı programda limonlu su tüketiminin önemine dikkat çekti. Limonlu suyun düzenli olarak tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Karatay, vücuda olan etkilerini de tek tek sıraladı.

canan-karatayin-yanindan-eksik-etmedigi-tarif-2.jpg

LİMONLU SU FAYDALARI NELERDİR?

- C vitamini bakımından zengin olan limonlu su, cildin gençleşmesini sağlar.

- Ilık limonlu su tüketimi, özellikle zayıflamak isteyen kişiler için çok önemli. Kilo verme sürecini hızlandıran limonlu su, sindirim sistemini olumlu etkilemektedir.

- Ilık limonlu su, vücuttaki toksinleri atarken; şişkinlik, ödem ve kabızlık gibi sorunları da ortadan kaldırır.

canan-karatayin-yanindan-eksik-etmedigi-tarif-1.jpg

- İçerisindeki pektin lifi sayesinde ishal ile kabızlık sorunlarına aynı anda etki eder. Ayrıca pektin, iştah sorunu yaşayanların iştahlarını kontrol etmelerini sağlar.

- Önemli bir antioksidan kaynağı olan C vitamini ile kalp ve damar hastalıkları gibi sorunların önüne geçer.

canan-karatayin-yanindan-eksik-etmedigi-tarif.jpg

- Bağışıklığı güçlendirerek, vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

- Eklemlerde yaşanan ağrı, şişlik gibi sorunlardan dolayı ortaya çıkan gut hastalığı C vitamininin depolanması ile hafifleyebilir. Kandaki asit düzeyini dengeleyen C vitamini, gut hastalığının ilerleme riskini azaltabilir.

- Demir içeriği yüksek besinler ile tüketildiği zaman kansızlık ve demir sorunlarına iyi gelir.

C vitamini bu faydalarının yanı sıra besinlerden alınması gereken pek çok vitamini de karşılar. Düzenli limonlu su tüketerek vücudunuzdaki pH seviyesini dengeleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN