Çay tiryakilerine kötü haber! Yemekten sonra içiyorsanız büyük tehlikenin farkında değilsiniz: Canan Karatay uyardı çay değil...

Çay tiryakilerine kötü haber! Yemekten sonra içiyorsanız büyük tehlikenin farkında değilsiniz: Canan Karatay uyardı çay değil...

Yemekten sonra çaysız yapamayanlara kötü haber. Sağlık önerileriyle dikkat çeken Canan Karatay yemekten sonra çayı asla tüketmeyin uyarısında bulundu. Bedende oluşturduğu zararı duyunca ağzınıza bile sürmeyeceksiniz. Eğer sizde çay tiryakilerindenseniz çözüm yolu basit. Bakın Canan Karatay yemekten sonra içilen çay hakkında ne uyarılarında bulunmuş...

Çay tiryakileri bu haberden sonra asla çayı böyle tüketmeyecek. Yaptığı besin önerileriyle dikkatleri üzerine çeken Canan Karatay'dan yemekten sonra çay içmeyin uyarısı geldi. Geçtiğimiz yıllarda çayı şekersiz için hatta şeker yerine tereyağı kullanın diyen Karatay, yemekten sonra içilen çayın bedende oluşturduğu tehlikeleri sıraladı. Zararlarını duyunca bu alışkanlığınıza son vereceksiniz.

YEMEKTEN SONRA ÇAY İÇİYORSANIZ VAY HALİNİZE

Türk toplumunun milli içeceği haline gelen çay yediden yetmişe herkes tarafından tüketilmekte. Özellikle yemeklerin ardından bir demlik çay demlenir ve ailecek içilir. Ancak çayı yemekten sonra tüketmenin bedene büyük zararlar verdiğini biliyor muydunuz?

k6566565-1.jpg

Yaptığı her açıklamayla gündeme bomba gibi düşen Canan Karatay çay hakkında korkunç gerçeği açıkladı. Yemeklerden hemen sonra çay içiyorsanız vücudunuza büyük zarar veriyorsunuz demektir. Aslında çay değil zehir içiyorsunuz! Canan Karatay'a göre yemek sonrası çay içmek çok zararlı.

MADEN SUYU İÇİN

Toplumumuzdaki yapılan temel yanlışlardan bahseden Canan Karatay yemekten sonra sakın içmeyin uyarısında bulundu. Yemeklerden sonra en sağlıklı olanın maden suyu içmek olduğunu belirten Canan Karatay, nedenlerini açıkladı.

k54554-21.jpg

HAZIR KAHVE YERİNE TÜRK KAHVESİ İÇİN

Aynı zamanda toplumumuzda sıklıkla tüketilen kahveler hakkında da konuşan Canan Karatay, hazır kahvelerden uzak durun çağrısında bulundu. Hazır şuruplu kahvelerin ölüm saçtığını söyleyen Karatay, en sağlıklı kahvenin Türk kahvesi olduğunu açıkladı.

YEMEKTEN SONRA ÇAY İÇİLİR Mİ?

Öte yandan Canan Karatay, toplumda geçerli kılınmış "Yemekten sonra çay hazmı kolaylaştırır" algısının yanlış olduğunu belirterek "Mis gibi Türk Kahvesi varken Çay içme taraftarı değilim" diyerek uyarılarda bulundu. Yemek sonrası sade Türk kahvesi içilmesine onay veren Canan Karatay illa çay içilecekse de en az yemekten iki saat sonra içilmesi gerektiğinin altını çizdi..

ÇAYIN AZ BİLİNEN ZARARI

Çay doğru ve kararında tüketildiğinde vücut için faydası vardır. Yapılan çalışmalarda şekersiz tüketilen çayın kalp sağlığı için faydalı olduğu ortaya çıkarılmıştır. Ayrıca çay bağırsak sağlığını da iyileştirmektedir. Şekersiz içilen çayın kan şekeri seviyesini de düşürdüğü biliniyor. Odaklanmayı da artıran bir içecek olan çay birden çok faydası olan bir içecektir. Ancak çayın bilinmeyen zararları da var...

Uzmanlara göre gereğinden fazla çay tüketmek:

  • Mide bulantısı
  • Baş ağrısı
  • Sinir bozukluğuna yol açıyor
  • Aşırı çay tüketimi kalpte çarpıntı ve elde titreme sorunlarına da yol açıyor
  • En büyük mesele ise kansızlık ve demir eksikliğine yol açması

SAĞLIKLI KİLO NASIL VERİLİR?

Kilo vermek isteyen kişiler içinde tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, uykuda kilo verebileceğini belirtti. Canan Karatay, yemeklerden 4-5 saat sonra devreye giren leptin hormano adlı hormonun, yağları yaktığını söyledi. Bu hormon depolanmış yağları kan şekerine dönüştürüp gerekli enerjiyi sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN