Çocuğunuzun Demir Gibi Sağlam Kemikleri Olsun İstiyorsanız Bu 3 Yolu Tatbik Edin Çocuğunuzun Kemikleri Hızlı Uzasın

Çocuğunuzun Demir Gibi Sağlam Kemikleri Olsun İstiyorsanız Bu 3 Yolu Tatbik Edin Çocuğunuzun Kemikleri Hızlı Uzasın

Kemiklerimizi hafife almak kolaydır. Sonuçta, tüm işlerini perde arkasında yapıyorlar. Ama bir kemik kırıldığında, kemiklerimizin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Kırılan kemiklerin iyileşmesi zaman alır çocuklar için bile. Peki çocuklarımızın güçlü kemiklere sahip olabilmesi için biz ebeveynler ne yapmalıyız?

Çocuklukta güçlü kemiklere sahip olmak, yaşam boyu kemik sağlığı için iyi bir başlangıçtır. Çocukken ve gençken neredeyse tüm kemik yoğunluğumuzu oluştururuz. İnsanlar çoğunlukla 20 yaş civarında kemik inşa etmeyi bitirirler. Yetişkinler olarak, eski kemiği hala yeni kemikle değiştiririz, ancak daha yavaş bir şekilde. Yaşlı yetişkinler olarak, kemiklerimiz zamanla zayıflar.

Güçlü kemiklere sahip çocukların, daha sonraki yaşamlarında kemik zayıflığından kaçınma şansı daha yüksektir. Ebeveynler, çocukların sağlıklı kemikler için 3 temel bileşeni almasını sağlayarak yardımcı olabilir. Bunlar; kalsiyum, D vitamini ve egzersiz.

kalsiyum-iceren-besinler-nelerdir-kalsiyum-eksikliginde-ne-olur-c57e2f1e-cec6-4cb7-8206-3f4b576859a8.jpg

1. ÇOCUKLARA YÜKSEK KALSİYUMLU GIDALAR VERİN

Kalsiyum, sağlıklı kemikler oluşturmak için bilinen bir mineraldir. Süt ürünlerinde, fasulyede, bazı fındık ve tohumlarda ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur. Ayrıca genellikle portakal suyu veya mısır gevreği gibi yiyeceklere eklenir.

Ebeveynler Nasıl Yardımcı Olabilir?

Çocuklarınızı yüksek kalsiyumlu yiyecekler yemeye teşvik edin:

  • Çocuğunuz süt ürünleri tüketiyorsa, doktorunuz veya diyetisyeniniz size yaşına göre ne kadar tüketmeniz gerektiğini söyleyebilir. Küçük çocukların her gün 2–3 porsiyon az yağlı süt ürünlerine ihtiyacı olabilirken, daha büyük çocukların 4 porsiyona ihtiyacı olabilir.
  • Yaygın yiyecekleri yüksek kalsiyumlu versiyonlarla değiştirmeye bakın. Fıstık ezmesi yerine badem yağı veya normal meyve suyu yerine kalsiyum takviyeli portakal suyu satın alın.

b-2232021123522836.jpg

2. ÇOCUKLARA D VİTAMİNİ DESTEĞİ VERİN

D vitamini (bazen D3 vitamini olarak etiketlenir) vücudun kalsiyumu emmesine yardımcı olur. Ancak çoğu çocuk D vitamini içeren pek çok gıda yemez. D vitamini çok önemli olduğu için, sağlık hizmeti sağlayıcıları, diyetlerinde yeterince almadıkları takdirde tüm çocuklara D vitamini takviyesi almalarını önerir. Bebeklerin bile günlük D vitamini almaları gerekir.

Ebeveynler Nasıl Yardımcı Olabilir?

Çocuğunuzun ne kadar D vitaminine ihtiyacı olduğunu ve onu almanın en iyi yolunu doktorunuza, pratisyen hemşirenize, asistan hekiminize veya diyetisyeninize sorun.

Çocuğunuzun cildini güneş kremi, giysi ve gölge ile koruyun. Yiyecekler ve takviyelerin yanı sıra, insanlar güneşe maruz kalmaktan D vitamini alırlar. Ancak çok fazla güneşe maruz kalma, çocukların ileriki yaşamlarında cilt kanseri riskini artırır. Bu nedenle cilt kanserini ve erken yaşlanmayı önlemek için cildi koruyun.

cocuk-spor1.jpeg

3. ÇOCUKLARI EGZERSİZ YAPMAYA TEŞVİK EDİN

Kaslarımız onları kullandıkça güçlenir. Aynı şey kemikler için de geçerlidir. Yürüme, koşma, zıplama ve tırmanma gibi aktiviteler özellikle kemik yapımı için iyidir. Kemiklerimize baskı yapmak için kaslarımızın ve yerçekiminin gücünü kullandıkları için ağırlık taşıma faaliyetleri olarak adlandırılırlar. Basınç, vücudun daha güçlü kemik oluşturmasını sağlar.

Bisiklete binmek ve yüzmek gibi aktiviteler bu ağırlık taşıma baskısını yaratmaz. Genel vücut sağlığı için harikadırlar, ancak çocukların da bazı ağırlık taşıma egzersizleri yapması gerekir.

Ebeveynler Nasıl Yardımcı Olabilir?

Çocuğunuzun ağırlık taşıma egzersizleri de dahil olmak üzere her gün en az bir saat fiziksel aktivite aldığından emin olun. Herkesin yeterli kalsiyum, D vitamini ve egzersiz alması gerekir. Ancak bunlar çocuklar için gerçekten önemlidir. Özellikle de ergenlik ve gençlik yıllarında büyüdüklerinde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN