Çocuklarımızda uzun süreli öksürük varsa dikkat! Prof. Dr. Erkan Çakır uyardı: Akciğer hasarına kadar gidebiliyor

Çocuklarımızda uzun süreli öksürük varsa dikkat! Prof. Dr. Erkan Çakır uyardı: Akciğer hasarına kadar gidebiliyor

Uzman isimden dikkat çeken uyarı! Eğer çocuğunuzda uzun süreli öksürük varsa dikkat! Prof. Dr. Erkan Çakır anne ve babaları uyardı! Akciğer hasarına kadar gidebiliyor! Aman dikkat...

Sonbahar ve kış mevsimlerinin yaklaşmasıyla birlikte, çocuklarda uzun süreli ve geçmeyen öksürükler artış gösteriyor. İstanbul Üniversitesi Liv Hospital Bahçeşehir Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Erkan Çakır, bu konuda önemli uyarılarda bulundu.

4 HAFTADAN UZUN SÜRÜYORSA DİKKAT!

resim-2023-09-26-032705219.png

Prof. Dr. Çakır, özellikle çocuklarda 4 haftadan daha uzun süren öksürüğün ciddi bir sorun olabileceğini belirtti. Bu uzayan öksürüğün altında yatan nedenlerin tespit edilmesi ve tedavi edilmesinin gerektiğini vurguladı.

AKCİĞER SORUNLARI ORTAYA ÇIKABİLİR

Uzayan öksürüğün nedenleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Çakır, enfeksiyonların en yaygın uzayan öksürük sebeplerinden biri olduğunu ifade etti. Solunum yolu enfeksiyonlarının tam olarak tedavi edilemediğinde öksürüğün uzayabileceğini söyledi. Özellikle bronşit, bronşiolit ve zatürre gibi alt solunum yolu enfeksiyonları sonrası çocuklarda akciğerlerde sorunlar ortaya çıkabileceği konusuna dikkat çekti.

Alerjik nedenlerin de uzayan öksürüğe yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Çakır, gece artan öksürüklerde alerjik bünyenin etkili olabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, 5 yaş altı çocuklarda yabancı cisim aspirasyonlarının öksürüğe neden olabileceğini söyledi.

PSİKOLOJİK SEBEPLERE BAĞLI DA ÖKSÜRÜK OLUŞABİLİR

resim-2023-09-26-032659112.png​​​​​​​

Prof. Dr. Çakır, uzayan öksürüğün diğer sebepleri arasında doğuştan gelen akciğer hastalıkları ve psikolojik nedenlere bağlı öksürükleri de sıraladı.

Uzayan öksürüklerle karşılaşıldığında ne yapılması gerektiği konusunda ise Prof. Dr. Çakır, çocuğun bir uzman hekime gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Öksürüğün nedeninin tespit edilmesi ve buna uygun tedavinin başlanması gerektiğini belirtti.

SADECE ÖKSÜRÜĞÜ BASTIRMAK ZARARLI

Öksürük kesici ilaçların kullanımı hakkında da önemli bilgiler veren Prof. Dr. Çakır, altta yatan nedenin tedavi edilmeden sadece öksürüğün bastırılmasının zararlı olabileceğini söyledi. Bu nedenle, hekim kontrolü dışındaki ilaçların kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN