Çok sayıda kişinin erken ölümüne neden oldu! Mutfağınızdan içeri bile sokmayın

Çok sayıda kişinin erken ölümüne neden oldu! Mutfağınızdan içeri bile sokmayın

İnternet üzerinden yanlış beslenme alışkanlıkları ile ilgili durumlar merakla araştırılıyor. Peki uzmanlar hangi besinlerin erken ölüme sebep olabileceğini söylüyor? Tüm detaylar haberimizde.

Uzmanlar insanları yanlış beslenmeleri konusunda sık sık uyarıyor. Öyle bir içecek var ki bunu evinizin kapısından bile içeri sokmamanız gerekiyor! Erken ölüm riskinin azaltılması için bu içeceği hayatınızdan çıkarın. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ERKEN ÖLÜME SEBEP OLUYOR

Uzmanlar gazlı içeceklerin insanların erken ölümüne sebep olabileceği konusunda uyarılarına devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre uzmanlar gazlı içeceklerin sıcak içeceklerle değiştirilerek diyabetli kişilerin sağlığına iyi geleceğini belirtiyor. İnsülin adı verilen ve kandaki şekerleri parçalayan kimyasal sonrası kan şekeri yükseliyor ve bu durum da kalp hastalığı ve felç geçirmeye sebep oluyor. Aynı zamanda diğer araştırmalar kapsamında gün içinde iki ya da üç fincan çay ya da kahve tüketmek şişmanlığı azaltıyor ev kalp hastalığı riskini azaltıyor. 15 bin kişiden fazla yetişkin üstünde yapılan araştırma kapsamında çay, kahve, şekerli gazlı içecek, şekersiz gazoz, meyve suyu, süt, su tüketimi ile ilgili araştırma yapıldı. 18 buçuk sene sonra 3 bin 447 kişi de kalp hastalığı gelişti ve toplam 7 bin 638 kişi hayatını kaybetti. Gün içinde birden kez gazlı içecek içen kişilerin ölüm olasılığı ayda birden az içenlere göre beş kat fazla gözlendi. 

Asitli İçecek Tüketiminin Zararları

Kahve, çay, sade su, az yağlı süt içenlerin erken ölüm oranı ise daha düşük olarak belirlendi. Günde altı fincan kahve içmek ölüm riskini dörtte birden fazla ve çay içenler için de beşte birden daha az tespit edildi. Diyabet hastalığı olan kişilerden kahve tüketimini artıran kişilerin erken ölüm riskleri içmeyen kişilere göre ise yüzde 18 daha azaldı. Gazlı içecek ile kahve tüketimini değiştirmek ölüm oranını yüzde 18, gazlı içecek ile çay tüketimini değiştirmek ölüm oranını yüzde 16 oranında azaltıyor. Asitli içecekleri çok fazla tüketmek kadınlarda menopoz dönemlerinde kemiklerin içindeki kalsiyumun çekilmesine sebep oluyor ve kemik güçsüzlüğüne sebep olarak kırılma oranlarını artırıyor ve kemik erimesi riski yükseliyor. Aynı zamanda asitli içecekler diş minesini aşındırıyor ve günde bir bardak asitli içecek tüketenlerin diş çürüğü riski yükseliyor. Aynı zamanda asitli içecekler reflü ve gastrik semptomları yükselterek midede ağrı, gaz ve şişkinlik yaşanmasına sebep oluyor. Asitli içecekler içinde bulundurdukları çok fazla früktoz şeker sebebiyle ani kan şekeri yükselişine sebep oluyor ve günde bir bardak asitli içecek tüketen kişinin şeker hastalığına yakalanma ihtimali artıyor. Son olarak asitli içecekler fosforik asit açısından zengin olmaları sebebiyle böbrek taşı riskini yükseltiyor ve böbrek hastalıklarının ihtimalini yükseltiyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN