Çöpe attığınıza pişman olacaksınız! Patates kabuğunun vücuda faydaları duyanları şaşırtacak!

Çöpe attığınıza pişman olacaksınız! Patates kabuğunun vücuda faydaları duyanları şaşırtacak!

Patates kabuğu atmadan önce düşünmeniz gereken bir şeydir. Çünkü patates kabuğunun mucizevi faydaları vardır. İşte patates kabuğunun faydaları...

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun açıklamalarıyla, patates kabuğunun sağlık açısından önemli faydaları olduğu ortaya çıkmıştır. Doğanın bize sunduğu şifa kaynağı olan bu sebze, insan sağlığına birçok açıdan katkı sağlamaktadır. 

PATATES KABUĞU FAYDALARI

patates

Kabuğuyla birlikte pişirilmiş iri bir patates, yaklaşık olarak günlük potasyum ihtiyacının yarısı kadarını içerir ve muzdan neredeyse 4 kat daha fazla potasyum sağlar. Potasyum, sadece hidrasyon ve atletik performans için önemli bir elektrolit değildir, aynı zamanda kan basıncını düşüren bir etkiye sahip olabilir.

Patatesin kabuğunda diyet lifi bakımından zengin olan 7 gram lif bulunur. Bu, kabuksuz patateste sadece 1 grama düşer. Lif tüketimi, tokluk hissini uzatır, kalp krizi riskini ve kolesterolü düşürürken, şeker hastalığına yakalanma ihtimalini azaltır.

Ayrıca, patatesin kabuğunda yoğun miktarda C vitamini bulunur. İri bir patates kabuğunda 29 mg C vitamini bulunur, bu da portakalın 3 katı kadar ve günlük alınması gereken miktarın yarısıdır. C vitamini, antioksidan olarak görev yapar ve yaraların hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

Patates ayrıca manganez, protein, karbonhidrat ve kolesterol metabolizmasında önemli bir rol oynayan bir besindir. İri bir patates kabuğu, günlük manganez ihtiyacının yüzde 33'ünü karşılar. Manganez, kemik oluşumu ve çeşitli sistemlerin sağlığı için önemlidir, kardiyovasküler, sindirim, bağışıklık, kas ve sinir sistemleri için gereklidir. Ayrıca, kabuklu bir patates, günlük B6 vitamini ihtiyacının yüzde 46'sını karşılar ve beyin hormonları için faydalıdır.

Bu nedenlerle, patatesin insan sağlığı için değerli bir besin olduğunu ve doğal şifa kaynağı olduğunu söyleyebiliriz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN