Daha önce brokolinin bu faydalarını bilmiyordunuz! Öğrenenlerin ağzı açık kalıyor! Mevsimi bitmeden herkes alıyor

Daha önce brokolinin bu faydalarını bilmiyordunuz! Öğrenenlerin ağzı açık kalıyor! Mevsimi bitmeden herkes alıyor

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen brokoli, birçok kişinin yüzünü buruşturmasına neden oluyor. Fakat doğru tariflerde kullanıldığında lezzetine de doyum olmuyor. Kış aylarında haftada en az bir kez tüketilmesi öneriliyor. İşte brokolinin faydaları...

Brokoli, onlarca besin açısından zengin, doyurucu ve lezzetli bir sebze olarak bilinir. Diyetimize yeşil sebzeleri dahil etmeyi düşündüğümüzde, brokoli aklımıza gelen ilk sebzelerden biridir. Lahana ailesinden gelen brokoli, yenilebilir yeşil bir bitki olarak kategorize edilebilir. İşte brokolinin faydalarından bazıları:

CİLT BAKIMI

Cilt bakımı sadece ışıltıyı değil, bağışıklığını da içerir. Brokoli, antioksidanların ve C vitamini gibi besinlerin ve bakır ve çinko gibi minerallerin bir güç merkezi olduğundan, brokoli sağlıklı bir cildin korunmasına yardımcı olur. Bu, aynı zamanda cildinizi enfeksiyonlara karşı koruduğu ve cildinizin doğal parlaklığını koruduğu anlamına gelir. Brokoli, K vitamini, amino asitler ve folatlarla doludur ve sağlıklı cilt bağışıklığını korumak için idealdir.

GÖZ BAKIMI

Brokoli beta-karoten, A vitamini, fosfor ve B kompleksi, C ve E vitamini gibi diğer vitaminleri içerir. Tüm bu zengin besinler göz sağlığı için harikadır çünkü bunlar gözleri kas dejenerasyonu, katarakt ve hatta sürekli telefon başında ya da ekran karşısında bulunarak maruz kaldığımız zararlı radyasyonların verdiği zararları onarır.

brokoli-salatasi-5958-1.jpg

YAŞLANMAYI GECİKTİRİR

Brokoli, sayısız antioksidan özelliği olan C vitamini ile zenginleştirildiğinden, yaşlanmayı geciktirmek için harikadır. Bunun nedeni, antioksidanların yaşlanmadan sorumlu serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olmasıdır. Bu serbest radikaller genellikle cilde zarar verir. Düzenli olarak brokoli yemek, ince çizgileri, kırışıklıkları, akne gibi cilt sorunlarını ve hatta pigmentasyonu azaltmaya yardımcı olur.

KİRLİLİĞİ VE TOKSİNLERİ ÖNLER VE BUNLARLA SAVAŞIR

Brokoli, bir dizi yararlı vitamin ve mineral içeren, besin açısından zengin bir sebzedir. Onu etkili bir kirlilik önleyici gıda yapan şey, belirli kirleticileri azaltma yeteneğidir. Vücuda iyi gelen filizlerin kendisi değil, sapta bulunan bileşenlerdir. Aslında, Çin'de yapılan bir araştırma, brokoli filizlerinin hava kirleticilerle mücadelede ve kökten detoks yapmada özellikle yardımcı olduğunu ortaya çıkardı. Brokoli yediğinizde, içinde bulunan glukorafanin adı verilen fitokimyasal, kendisini zararlı benzen bileşiğine bağlayan, onu parçalayan ve hücreye zarar verecek zamanı bulamadan daha hızlı atılması için vücudu yeniden dolduran bir kimyasal reaksiyon başlatır. seviye. Aynı mekanizma, kirlilik ve sigara dumanı ile ilişkili toksinlerden kurtulmak için de faydalı bulunmuştur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN