Daha önce çayın bu faydasını bilmiyorduk! Öğrenenler su niyetine içiyor! Meğer öyle bir şeye iyi geliyormuş ki...

Daha önce çayın bu faydasını bilmiyorduk! Öğrenenler su niyetine içiyor! Meğer öyle bir şeye iyi geliyormuş ki...

Çay dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek olmasıyla beraber, dünya ülkeleri arasında da, kişi başına düşen miktar açısından en fazla Türkiye’de içilir. Çay, özündeki antioksidan özellikleri sayesinde kişiye pek çok olumlu etki sağlamaktadır. İşte çayın bilinmeyen o faydaları...

Günün her saatinde tek başımıza yada kalabalıkla severek içtiğimiz çay, Türk milleti olarak ince çizgimiz. Dünyada da siyah çay tüketiminde birinci sıradayız. Yüzyıllardır Anadolu topraklarının en sevilen içeceği olan çay, insan sağlığı üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Siyah çay da sağlıklı bir cilt elde etmenize yardımcı olabilir. Cilt enfeksiyonlarına ve lekelere karşı savaşabilir, cilt yaşlanmasını geciktirebilir ve göz şişliğini azaltabilir. Siyah çaydaki polifenoller ve tanenler, cilt hücrelerinin yenilenmesiyle bağlantılıdır. Ancak siyah çayı cildiniz için kullanmadan önce bir dermatoloğa danışın.

CİLT ENFEKSİYONLARINI ÖNLEYEBİLİR

Deri vücuttaki en büyük organdır. Ancak hassastır ve uygun bakım gerektirir. Çoğu cilt enfeksiyonu, mikrobiyal kolonizasyon nedeniyle oluşur. Çay kateşinleri ve flavonoidler cilt enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilir. Sık sık cilt enfeksiyonları yaşıyorsanız, ilacınıza ek olarak siyah çay almak iyileşme sürecini hızlandırabilir.

axarjsrvn0soof3qiwd7-g.webp

ŞİŞLİĞİ AZALTABİLİR

Göz altı şişkinliği hem kadınlar hem de erkekler için ciddi bir endişe kaynağıdır. Yorgun görünmenize neden olabilir ve erken kırışma olasılığını artırabilir. Siyah çayda bulunan tanenler ve antioksidanlar, anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Cildi sıkılaştırmaya ve göz altı şişkinliğini azaltmaya yardımcı olabilirler. Siyah çay poşetleri kullanmayı deneyebilir veya pamuk toplarını soğuk siyah çaya batırıp her gün 20 dakika gözlerinizin altında tutabilirsiniz. Sadece birkaç hafta içinde göz altı şişkinliğinde gözle görülür bir azalma görebilirsiniz.

ERKEN YAŞLANMAYI YAVAŞLATABİLİR

Siyah çayda bulunan antioksidanlar ve polifenoller cildinizi erken yaşlanmaya ve kırışık oluşumuna karşı koruyabilir. Tüysüz laboratuar fareleri üzerinde yapılan bir çalışmada, bilim adamları siyah çayın kolajen parçalayıcı bir enzim oluşturan genin ifadesini azalttığını buldular. Ayrıca siyah çay, diğer çaylara kıyasla daha etkili bir kırışıklık önleyici maddeydi.

CİLT KANSERİ RİSKİNİ AZALTABİLİR

Siyah çay antioksidanlar açısından zengindir ve çoğu kanser türüne (cilt dahil) karşı etkili olabilir. Lübnanlı bilim adamları, siyah çay içmenin cilt kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini farelerde yaptıkları araştırmalarda doğruladı.

cayin-keyfini-kaciran-zam-haberi-verildi-raflarda-caylar-tukendi-iste-demlikleri-vitrine-kaldiracak-cay-fiyatlari-8914.jpg

UV RADYASYONUNDAN KORUYABİLİR

UV radyasyonu, cilt pigmentasyonunun, cilt kanserinin ve diğer ciltle ilgili sorunların önde gelen nedenleri arasındadır. Araştırmacılar, siyah çay içmenin cildi korumaya yardımcı olabileceğini ve aşırı UV maruziyetinin neden olduğu cilt sorunları riskini azaltabileceğini bulmuşlardır. Cilt hasarını önlemek için siyah çay içmenin yanı sıra topikal olarak da uygulayabilirsiniz. Ancak bunu yapmadan önce doktorunuza danışın.

CİLT YENİLENMESİNİ HIZLANDIRABİLİR

Malezya'dan araştırmacılar, laboratuar farelerinin yaralı derisine siyah çay özü uygulamanın iyileşmeyi hızlandırabileceğini buldular. Ekstrakt ayrıca daha az iltihaplanmaya ve daha fazla kolajen üretimine neden oldu. Ancak siyah çayı doğrudan yaraların üzerine sürmeyin. Güvenli olduğuna dair bir çalışma yok. Bunun yerine siyah çay içebilirsiniz.

LEKELERİ AZALTABİLİR

Lekeler size ciddi güven sorunları verebilir. Lekeleri tedavi etmek için otlar kullanmak her zaman daha iyidir. Çoğu sert kimyasaldan ve güçlü ilaçlardan daha güvenlidirler. Siyah çay bu bitkisel içeceklerden biri olabilir. Bir çalışmada, bilim adamları siyah çayın kahverengi laboratuvar kobay üzerinde cilt beyazlatma etkisi olduğunu bulmuşlardır. Ayrıca siyah çay, lekelere neden olan toksinleri temizleyen antioksidan içerir. Ancak bu konuda sınırlı araştırma bulunmaktadır. Siyah çay içebilir veya temiz bir pamuk yardımıyla lekelerinizin üzerine soğuk olarak bastırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN