Devlet hastanesinde görevli cerrah hekim göçünün geldiği vahamete dikkat çekti: Hastanemizde doktor kalmadı!

Devlet hastanesinde görevli cerrah hekim göçünün geldiği vahamete dikkat çekti: Hastanemizde doktor kalmadı!

Hekim göçü durdurulamıyor. Hem ekonomik hem de sosyal hayatları nedeniyle yurt dışına çıkan doktorların sayısında artış yaşandı. Tarsus Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrah olan Op. Dr. Şahin Fahrettin Gündoğdu, hekim kıtlığına dikkat çekti. Gündoğdu, çalıştığı hastanede doktorun kalmadığını belirtti.

CANSU DEREBEYOĞLU

Sağlık çalışanlarına şiddet, beş dakika muayene, uzun süren nöbetler ve asgariye yakın ücretler nedeniyle Türkiye'den yurt dışına giden doktorların sayısı artıyor.

Geçen yıl 2 bine yakın beyaz önlüklünün Türkiye’den ayrıldığı ve bu yıl sonuna kadar ise sayının 3 bine ulaşacağını öngören uzmanlar, kaliteli hekim kıtlığının yaşanacağını söylüyor.

HASTANEMİZDE DOKTOR KALMADI

Yaşanan bu sıkıntıların ardından Tarsus Devlet Hastanesi Genel Cerrahı Op. Dr. Şahin Fahrettin Gündoğdu, hekim göçünün geldiği vehamete dikkat çekti.

Çalıştığı hastanede doktorun kalmadığını belirten Gündoğdu, "Hastanemde 8 pediatrist arkadaş vardı 7'si 1 ay içinde ayrıldı. 7 göz Dr'u vardı bu ay 1 kişi kalacak. KBB 1 kişi kaldı 4 tü. Beyin cerrahi 4 kişi idi şuan sıfır. Ortopedist 2 kişi ayrıldı dahası da var. #hekimlergöçü" ifadelerini kullandı.

Gündoğdu'nun paylaşımı şu şekilde:

fg5ld7wm-400x400.jpg

ERDOĞAN, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA "GİDİYORLARSA GİTSİNLER" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Beştepe'de kadın muhtarlarla bir araya gelmişti. Konuşmasında devlet ve şehir hastanelerinde görevli doktorların istifa ederek ya özele ya da yurt dışına gittikleri yönündeki haberlere de tepki gösteren Erdoğan, "Ama şimdi az para veriyormuşuz. En az alan 8-9 bin en yüksek alan 25 bin. Özel sektör daha çok para verdikleri için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz. Asistan doktorlarımızla devam ederiz. Buralar boş kalmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (34)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
34 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN