Diyabet hastaları şekerli ikramları reddetmeli

Diyabet hastaları şekerli ikramları reddetmeli

Doç. Dr. Gamze Akkuş, diyabet hastaları, bayram boyunca da diyet ve ilaç uyumuna dikkat etmesi gerektiğini belirterek "İkramları reddetmeyi bilmek ve şeker kontrolünü ihmal etmemek önemli." dedi.

Ramazanda oruç tutan diyabet hastalarının diyet ve ilaç uyumuna bayram boyunca da özellikle dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Gamze Akkuş, “Diyabet hastalarımızın kesinlikle ikramları reddetmeyi bilmesi gerekiyor,” dedi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Balcalı Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Akkuş, “Bizler, gelenek ve görenek icabı misafirperverliği had safhada olan bir toplumuz. Misafirlikte ikram edilen yiyecekler çok fazla kalorili oluyor. Hastalarımız bazen buna dikkat etmiyorlar. Kesinlikle reddetmeyi de bilmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Akkuş, “Hastalarımızın şeker hastası olduğunu aklından çıkarmaması gerekiyor. Aldıkları ilaç varsa mutlaka bunu düzenli bir şekilde kullanmaları, önlenemeyen şeker yüksekliği de varsa ilgili acil kliniklerine başvurmalarını hastalarımıza öneriyoruz” diye konuştu. Akkuş, çocukluk çağında görülen Tip-1 diyabetli grubun ise insülin bağımlı olduğundan kan şekeri takibinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN