Diz ağrısından merdiven bile inemeyenlere kür tarifi! Bu tarif size jimnastik bile yaptıracak

Diz ağrısından merdiven bile inemeyenlere kür tarifi! Bu tarif size jimnastik bile yaptıracak

Pek çok ilaç yapımında kullanılan yumurta kabuğu zarı, vücudumuza yaptığı katkılar nedeniyle son yılların en çok merak edilen konusudur. Sizde yumurta kabuğu zarının vücudumuza yaptığı katkıları merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Yumurta kabuğu zarı, yumurtanın kabuk kısmı ile beyaz kısmı arasında bulunan ince bir zardır. Pek çok ilaç yapımında kullanılan bu zar, vücudumuza yaptığı katkılar nedeniyle son yılların en çok merak edilen konusudur. Pek çok kullanıcı yumurta kabuğu zarının dillere destan faydalarını öğrenmek için 'yumurta kabuğu zarının faydaları nelerdir?' şeklinde aramalar yapmaktadur. Sizde yumurta kabuğu zarının vücudumuza yaptığı katkıları merak ediyorsanız doğru yerdesiniz.

Yumurta kabuğu zarı faydası hakkında yazılan bilgileri okuduğunuzda çok şaşıracaksınız. Yıllarca yumurta kabuğunu atanlar, artık atmaya son verecek. Bakın yumurta kabuğu zarı nelere iyi geliyor? İşte merak edilen bu sorunun yanıt...

YUMURTA KABUĞUNUN FAYDALARI huri metekmutfakta - YouTube

Birçok araştırmaya konu olan yumurta kabuğu zarı, kas ve eklem sorunlarına çözüm olacak kadar etkilidir.

Yumurta kabuğu zarı; yumurtanın sert, kireçlenmiş kabuğu ile albümin (yumurta akı) arasında bulunan ince, beyaz zardır. Bazen, çiğ yumurta düzgün bir şekilde çatlamadığında bu zarı görürsünüz. Ve bununla birlikte muhtemelen haşlanmış yumurtayı soyarken de yumurta kabuğu zarını görmüşsünüzdür.

YUMURTA KABUĞU ZARININ SAĞLIĞA FAYDALARI

Yumurta kabuğu zarının eklem sağlığı ve ağrı ve iltihabı azaltma konusunda birçok faydası vardır. İşte yumurta kabuğu zarının en önemli sağlık yararlarından birkaçı:

EKLEM KİREÇLENMESİNİ ÖNLER

  • Yumurta kabuğu zarında yüksek oranda protein bulunur. Bu protein kaynağı eklemlerde oluşan kireçlenmeyi önlemektedir.

  • Yumurta kabuğu zarı kireçlenme probleminin doğal çözümlerinden biridir.

  • Sık sık masa başında çalışanlar, uzun süre hareketsiz kalanlar, sağlık sorunu nedeniyle eklemlerinde kireçlenme olanların yumurta kabuğu zarı tüketmesi önerilir.

KAS AĞRILARINI HAFİFLETİR

  • Kas ve kemik ağrıları yaşam kalitesini düşürmektedir. Bu sorunu önlemek için yumurta kabuğu zarı tüketilmelidir.
  • İş temposuna ve spor seanslarına göre oluşan kas ağrılarından kurtulmak için yumurta kabuğu zarından hazırlanan takviyeler tercih edilebilir.

Yumurta Kabukları İle Neler Yapılabilir? - NasılKolay

KEMİK ERİMESİNİ ÖNLER

  • Yumurta kabuğu zarı kemikte bulunan dokuları güçlendirir ve hasarı önler.
  • İleri yaşlarda görülme ihtimali daha yüksek olan kemik erimesinin çarelerinden biri de yumurta kabuğu zarıdır.

HÜCRELERİ YENİLER

  • Yumurta kabuğu zarı kolajen içermektedir. Bu özelliği sayesinde yeni hücre oluşumunu hızlandırır. Yaşlılık belirtilerini gizlemek ve ertelemek için yumurta kabuğu zarına ihtiyacınız vardır.
  • Cildin daha canlı ve genç görünmesi, yumurta kabuğu zarındaki mineraller sayesindedir. Vücuttaki ölü hücrelerin atılmasını ve genç hücrelerin oluşmasına destek olur.

MENİSKÜS YIRTIKLARINI İYİLEŞTİRİR

  • Yumurta kabuğu zarı menisküs yırtılmasını da kısa sürede onarır. Ani hareket sonucunda veya spor sırasında oluşan menisküs yırtıklarını doğal yöntemle tedavi etmek için; yumurta kabuğu zarından faydalanabilirsiniz.
  • Yumurta kabuğu zarını kahvaltılara ve içeceklere ekleyerek ya da takviye alarak menisküs hasarını onarabilirsiniz.

Bir çalışma, iki hafta boyunca günde bir kez yumurta kabuğu zarı verilen 60 sağlıklı postmenopozal kadını içeriyordu. Alternatif günlerde, bacak başına 50 ila 100 adım tekrarı içeren bir egzersiz rutini gerçekleştirdiler. Araştırmacılar, spesifik biyobelirteçleri kullanarak, sadece ilk haftadan sonra kıkırdak döngüsünde çok önemli bir azalma olduğunu gösterebildiler. Ek olarak, plasebo verilen kadınlarla karşılaştırıldığında, yumurta kabuğu zarını alanlar, sekizinci güne kadar herhangi bir egzersiz ağrısından çok daha hızlı bir şekilde iyileşmeye devam etti. Ve yedinci güne kadar, önemli ölçüde daha az sertlik yaşadılar.

menisküs

DİZDEKİ OSTEOARTRİTİ İYİLEŞTİRİR

Yakın tarihli bir çalışma, bir ila beş yıldır artritik diz ağrısı çeken 166 hastadan oluşan bir grubu içeriyordu. Grubun bir kısmına plasebo, diğerlerine ise yumurta kabuğu zarı verildi. Çalışma üç ay boyunca devam etti. Sadece yedi günün sonunda, yumurta kabuğu zarını alanlar sertlikte yüzde 24 ve ağrıda yüzde 22 azalma yaşadı. Plasebo alanların aksine, durumları iyileşmeye devam etti.

30 gün sonra ağrı ve sertlikte sırasıyla yüzde 33 ve yüzde 35 azalma gördüler. 90 günde, yumurta kabuğu zarı kullananlar, ağrı ve sertlikte ortalama yüzde 50'nin üzerinde bir azalma yaşadılar.

DOĞAL YUMURTA KABUĞU ZARI NASIL TÜKETİLİR?

Yumurta kabuğu zarı tüketime uygun bir maddedir ve doğru kullanıldığında sağlık için çok faydalı hale gelmektedir. Doğal olarak bu zarı tüketmek istediğinizde haşlanmış yumurtayı soyarken zarı temizlemeyiniz. Zarıyla beraber yumurtayı tüketebilirsiniz.

Yumurta kabuğu zarından hazırlanan takviye hapları da eczaneden temin ederek bu mucizevi maddeden faydalanabilirsiniz. Yumurta kabuğu zarı, kırılan yumurtaların içinden alınıp omlet üzerine de eklenebilir. Takviye gıda olarak kullanmak istediğinizde ilaç firmalarının hazırladığı yumurta kabuğu zarı kürü ve kapsüllerini tercih edebilirsiniz.

Yumurta kabuğunun zarının faydasını öğrenince asla çöpe atmayacaksınız! Her gün düzenli tüketin bir hafta sonra farkı görün

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN