Doğal meyve sularının en faydalısı: Tam bir vitamin deposu! Felci ve kalp krizini önlüyor, kolesterolü düşürüyor

Doğal meyve sularının en faydalısı: Tam bir vitamin deposu! Felci ve kalp krizini önlüyor, kolesterolü düşürüyor

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak, hastalıklardan korunmak için bol bol vitamin içeren sağlıklı meyve suları tüketmeliyiz. Meyve suları içerdiği vitaminler, minerallerden dolayı sağlıklı ve zinde olmamızı sağlar. Peki, en sağlıklı meyve suyu hangisi? Hangi meyve suyu sağlığa faydalı? İşte, en faydalı meyve suyu...

ABD'li bilim insanlarının 1970'li yıllarda yaptığı çalışmada, düzenli havuç suyu tüketiminin kalbi ve kan damarlarını güçlendirdiği tespit edildi. Ayrıca içecek kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürüyor ve kalp patolojilerini engelliyor. Ayrıca havuç suyu, tüm vücut sistemlerinin çalışmasını olumlu yönde etkiliyor, onkolojiyi, obeziteyi ve demans gelişimini önlüyor.

HAVUÇ SUYUNUN FAYDALARI NELER?

Taze havuç vücudu potasyum, A, B, K ve C vitaminleriyle doyurur. Ayrıca güçlü antioksidan özelliklere sahip karotenoidler, lutein ve zeaxin içerir. Kanserle, yaşlanmayla ve kalp hastalıklarıyla savaşabilen bu moleküller. Bu nedenle bu içeceğin faydaları sağlığımız açısından paha biçilmez.

Metabolizmayı hızlandıran havuç suyu safranın salgılanmasını hızlandırarak vücuttaki metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur. Safra tam olarak safra kesesinde üretilen ve yağların parçalanmasına yardımcı olan sıvıdır. Bu sayede daha hızlı kilo verebilirsiniz.

Taze havuç, görme yetisini geliştirir, retina hücrelerini koruyan, makula dejenerasyonu, katarakt ve körlük gibi göz hastalıklarının gelişmesini önleyen beta-karoten içerir. Havuç ayrıca görme kaybının tamamen önlenmesini sağlayan lutein içerir.

Cildin durumunu geri yükler, deri döküntüsü veya sedef hastalığı sorunu yaşayan herkesin diyetlerine havuç suyu eklemesi önerilir. C vitamini ve beta-karoten içeriği nedeniyle cilt daha hızlı iyileşir, döküntü ve kırışıklıklara daha az eğilimli.

havuc-suyu-neye-iyi-gelir-havuc-suyu-faydalari-nedir.jpg

HAVUÇ SUYU NEYE İYİ GELİR?

Havuç suyu, kanser hücrelerinin gelişimini azaltır. Bilimsel araştırmalara göre havuç suyu vücuttaki kanser hücrelerinin hareketini durdurabiliyor. Bu nedenle bu içecek çeşitli kanser türlerine karşı mücadelede mükemmel bir yardımcıdır.

Hamileler için faydalı. Kalsiyum, folik asit, potasyum, magnezyum ve A vitamini içeriği nedeniyle havuç suyu doğumdan sonra vücudu yenileyebilir. Meyve suyunun makro elementleri kemiklerin ve kıkırdakların güçlendirilmesine yardımcı olur ve folik asit fetüsün normal gelişimine katkıda bulunur. A ve C vitaminleri rahim içi enfeksiyonlara karşı koruma sağlar, anne ve çocuğun bağışıklığını güçlendirir. Bu nedenle Amerikalı doktorlar hamile kadınların günde bir litre meyve suyu içmelerini tavsiye ediyor.

Beyin fonksiyonunu iyileştirir. Taze havuçta büyük miktarlarda bulunan beta-karoten, hafıza kaybı ve demansla ilişkili yaşa bağlı hastalık risklerini azaltır, bilişsel işlevleri iyileştirir. Taze havuç sinir uçlarının iletkenliğini artırarak hafızayı geliştirir.

GÜNDE NE KADAR HAVUÇ SUYU İÇİLMELİ?

HalkTV'de yer alan habere göre, havuç suyunun vücuda büyük faydası var ama ölçülü miktarda içilmesi gerekiyor. Tüm taze yiyecekler pratik olarak lif içermez, bu nedenle tam teşekküllü bir diyetin yerini alamazlar. Aşırı taze meyve tüketimi nedeniyle cilt, beta-karoten içeriğinden dolayı hafif turuncu bir renk alabilir. İçeceğin istenmeyen yan etkilerini önlemek için günde bir bardaktan fazla havuç suyu içmemelisiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN