Dolabınızda bu meyveler varsa çöpe atın! Canan Karatay’dan hayat kurtaran tavsiye

Dolabınızda bu meyveler varsa çöpe atın! Canan Karatay’dan hayat kurtaran tavsiye

Günümüzün en tehlikeli hastalıklarından biri olan şeker, yediden yetmişe hızla yayılmakta. Yaşlı genç dinlemeden her gün yeni bir şeker hastalığı vakası çıkıyor. Eğer siz de şeker hastasıysanız bu meyvelerden uzak durun. Sağlıklı yaşam tavsiyeleriyle sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, üstüne basa basa uyardı. Dolabınızda bu meyveler varsa çöpe atın! Bu meyveler şeker hastalığını tetikliyor ve ölüme kadar götürüyor. İşte Canan Karatay’dan hayat kurtaran tavsiye...

Sağlıklı yaşam tavsiyeleriyle sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozan tavsiyeleriyle gündeme bomba gibi düştü. Şeker hastalığının hızla yayıldığını ve önlem alınmasını gerektiğini vurgulayan Karatay, bu meyvelerden uzak durun çağrısında bulundu. Dolabınızda bu meyveler varsa çöpe atın! Canan Karatay’dan hayat kurtaran tavsiye. Her lokması size zehir olacak! İşte Canan Karatay'ın uzak durun dediği o meyveler...

hhghg-10.jpg

CANAN KARATAY UYARDI: BU MEYVELERİ SAKIN TÜKETMEYİN!

Prof. Dr. Canan Karatay'dan ezber bozan reçete. Karatay, yazın tüketilebilecek olan besinleri listeleyip uyardı. Uzman isim yaz meyvelerine dair konuşan uzman isim bilhassa dört yaz meyvesinden uzak durulması gerektiğini dile getirdi. Bilhassa şeker hastalarının, kirazdan uzak durması gerektiğini belirten Karatay beslenme düzenine yönelik de açıklamalarda bulundu.

DOLABINIZDA BU MEYVELER VARSA HEMEN ÇÖPE ATIN

Canan Karatay; Ürik asit ve trigliserid yüksekliği yapması sebebiyle kavun, karpuz, incir ve üzümün dikkatli tüketilmesi gerektiğini özellikle önerdi. Kayısının zerdaliye göre çok daha fazla şeker içerdiğini söyleyen Karatay, "Mümkünse zerdali tüketin" dedi. Sadece hasta insanların değil sağlıklı insanların da bu dört meyveye dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

hhggh-8.jpg

ŞEKER HASTALIĞI NEDİR VE BELİRTİLERİ NELERDİR?

Diyabet hastalığı, bireylerde kendini üç temel belirti ile gösterir. Bunlar normalden fazla yemek yeme ve doymama hissi, sık idrara çıkma, ağızda kuruluk ve tatlılık hissi ve buna bağlı olarak aşırı su içme isteği olarak sıralanabilir. Bunun haricinde kişilerde görülebilecek diğer diyabet belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Halsizlik ve yorgunluk hissi
  • Hızlı ve istemsiz kilo kaybı
  • Bulanık görme
  • Ayaklarda uyuşma ve karıncalanma şeklinde rahatsızlık hissi
  • Yaraların normalden daha geç iyileşmesi
  • Ciltte kuruluk ve kaşıntı
  • Ağızda aseton benzeri koku oluşumu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN