Dr. Ahmet İnal'dan 'post Kovid sendromu' uyarısı: Koronavirüs geçirenler dikkat!

Dr. Ahmet İnal'dan 'post Kovid sendromu' uyarısı: Koronavirüs geçirenler dikkat!

Son dönemlerde artışa geçen koronavirüs vakaları hakkında konuşan Dr. Ahmet İnal, 'post Kovid sendromu' uyarısında bulundu. "Çoğunlukla Kovid-19'un hafif seyrettiğini görüyoruz fakat 'post Kovid' dediğimiz durum devam edebiliyor. Bu hastalığı ağır geçiren kişilerde organ tutulmaları, diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıklar seyrek de olsa görülüyor" diyen İnal, "Koronavirüs geçirenlerin, 'post Kovid sendromu'ndan çekinmelerinde fayda var" dedi.

Koronavirüs vakaları gün geçtikçe artmaya devam ederken Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, hem vaka hem de ölü sayılarının artış gösterdiğini söyledi.

Dr. İnal, "Çoğunlukla Kovid-19'un hafif seyrettiğini görüyoruz fakat 'post Kovid' dediğimiz durum hala devam edebiliyor. Bu hastalığı ağır geçiren kişilerde; organ tutulmaları, diyabet ve hipertansiyon gibi hastalıklar seyrek de olsa görülüyor. Bu hastalık sonrasında kişilerde ayrıca dikkat eksikliği, adet düzensizliği ve kronik yorgunluk gibi semptomlarla karşılaşıldığına dair veriler var. Bu yüzden şu an koronavirüs geçirenlerin, 'post Kovid sendromu'ndan çekinmelerinde fayda var" dedi.

'Son dönemde boğaz ağrısı ve burun akıntısı çok sık görülüyor'

Kapalı alanlarda maske takılmasını da öneren ve aşı uyarısı yapan Dr. Ahmet İnal, "Son dönemde daha çok boğaz ağrısı, ateş ve burun akıntısı gibi etkiler sık görülüyor. Bu bir nevi grip ve benzeri bir sendrom şeklinde görülüyor. Bu hastalık grip ile de karıştırılabiliyor. Bu semptomların 1 haftalık süre içinde azalıp, kaybolduğunu gözlemliyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN