Eczacılar Birliği'nden zehirlenmelere tepki: Halk sağlığı tesadüflere bırakılamaz

Eczacılar Birliği'nden zehirlenmelere tepki: Halk sağlığı tesadüflere bırakılamaz

Türk Eczacıları Birliği, İstanbul ve Çorum’da yaşanan zehirlenme olaylarının kontrolsüz kimyasal kullanımının tehlikesini gözler önüne serdiğini belirterek, kimyasalların izlenebilirliğinin sağlanması, ehliyetsiz uygulamaların engellenmesi ve denetimlerin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Türk Eczacıları Birliği (TEB), son dönemde meydana gelen zehirlenme olaylarının kontrolsüz kimyasal kullanımının yarattığı ciddi riskleri ortaya koyduğunu belirtti.

Kimyasalların izlenebilirliğinin sağlanması, ehliyetsiz uygulamaların engellenmesi, kullanılan ürünlerin Tarım ve Orman Bakanlığı onayına uygun şekilde denetlenmesi ve denetim süreçlerinin bütüncül olarak güçlendirilmesinin halk sağlığının korunmasında güvence olduğu vurgulandı.

Türk Eczacılar Birliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“HALK SAĞLIĞI TESADÜFLERE BIRAKILAMAZ

Son dönemde ilaçlama kaynaklı olarak İstanbul’da yaşanan facia ve Çorum’da devam eden zehirlenme olayları, kontrolsüz kimyasal kullanımının yarattığı ciddi riskleri bir kez daha ortaya koymuştur.

Halk sağlığını korumak için:

Kimyasalların izlenebilirliği sağlanmalı,

Ehliyetsiz uygulamalar engellenmeli,

Kullanılan ürünlerin Tarım ve Orman Bakanlığı onayına uygun şekilde denetlenmesi sağlanmalı,

Denetim süreçleri bütüncül olarak güçlendirilmelidir.

Bu ürünlerin ilaç niteliği taşıması nedeniyle, toksikoloji ve ilaç güvenliği alanındaki uzmanlıklarıyla eczacılar, kullanılan maddelerin güvenliği, doğru bilgilendirme ve zehirlenme risklerinin azaltılmasında önemli bir halk sağlığı güvencesidir.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN