Elleriniz bu kış çatlamayacak! Büyükannenizin gizli yöntemi ellerinizi pamuk gibi yapacak

Elleriniz bu kış çatlamayacak! Büyükannenizin gizli yöntemi ellerinizi pamuk gibi yapacak

Ellerinizi pamuk gibi yapmanın yöntemi açığa çıktı. Artık soğuk havalarda özellikle de kış mevsiminde çatlak ellerden kurtulabileceksiniz. Üstelik basit ve hızlı bir yöntemle elleriniz resmen pamuk gibi olacak. İşte büyükannenizin gizli yöntemi…

Soğuk havaların en büyük problemlerinden biri cilt kuruması ve cildin bu nedenden dolayı tahriş olmasıdır. Özellikle de soğuğa sürekli maruz kalan eller, bir yerden sonra çatlamaya ve hasar görmeye başlar. Bu durumu bazen kanamalı çatlaklara bile yol açabilir. Hem görüntüsel anlamda hem de his olarak el çatlakları insanların en rahatsız olduğu durumlardan biridir. Lakin bu problemi kolayca çözebileceğiniz birkaç yöntem bulunuyor. Gelin ellerinizi pamuk gibi yapacak yöntemlere bakalım…

yeni-proje-82-001.jpg

EN SOĞUK GÜNLERDE BİLE ÇATLAMAYACAK

Soğuk hava artık ellerimizi kurutmak zorunda değil. İşte denemeniz gereken doğal çözümler ve en soğuk günlerde bile ellerinizi kadifemsi yumuşaklıkla şımartmanın tadını çıkarın.

Kış mevsimi geldiğinde, soğuk hava özellikle cildimiz için zorlayıcı bir faktör haline geliyor. Vücudun en çok etkilenen bölgelerinden biri elbette ellerimizdir. Sürekli sıcaklık değişimlerine ve agresif hava koşullarına maruz kalan ellerimiz, sık sık ağrılı çatlaklar ve aşırı kurulukla mücadele eder. Çatlak eller sadece estetik bir sorun değil, aynı zamanda cilt enfeksiyonlarına da zemin hazırlayabilir. Az bilinen ama oldukça etkili üç doğal çözüm, cildinizi sağlıklı köklerine geri döndürmek ve yılın en soğuk günlerinde bile konfor ve refahı sağlamak için burada.

yeni-proje-83-001.jpg

BİRKAÇ YÖNTEM İLE ELLERİNİZ PAMUK GİBİ OLACAK

  • Büyükannelerin gizli yöntemleri

Soğuktan çatlayan elleriniz mi var? Kimse bunu konuşmuyor ama büyükannenin bu 3 ilacı gerçekten işe yarıyor. Çatlamış ellerle savaşmak için en güçlü müttefiklerden biri Shea yağıdır. Nemlendirici ve besleyici özellikleriyle Shea yağı, kuru ciltler ve hatta çatlamış dudaklar için gerçek bir kurtarıcıdır. Shea meyvesinin tohumlarından elde edilen bu zengin yağ, hasar görmüş cilt bariyerini onararak kuruluğu azaltmaya ve iyileşmeyi desteklemeye yardımcı olur. Kullanımı oldukça basittir: Temiz ellerinize Shea yağını nazikçe masaj yaparak uygulayın ve özellikle etkilenen bölgelere dikkat edin. Uzmanlar, optimal sonuçlar için bu işlemi özellikle yatmadan önce düzenli olarak tekrarlamanızı öneriyorlar, böylece cilt gece boyunca yenilenir.

yeni-proje-84-001.jpg

  • Tatlı kiler ilaçları: Bal ve zeytinyağı.

Her kış soğuktan dolayı elleriniz çatlıyor mu? Shea yağına ek olarak, çatlamış eller için başka iki müttefikiniz daha var: bal ve zeytinyağı. Bal, antibakteriyel ve nemlendirici özellikleriyle bilinir. Biraz balı şekerle karıştırarak doğal bir peeling elde edebilir ve ölü derilerden kurtulabilirsiniz. Sonrasında ellerinize ince bir tabaka halinde saf bal sürüp 15-20 dakika beklettikten sonra durulayın. Antioksidanlar ve esansiyel yağ asitleri açısından zengin olan zeytinyağı ise, kuru eller için etkili bir nemlendiricidir. Parmak uçlarına ve çatlamış bölgelere özellikle dikkat ederek zeytinyağını cildinize nazikçe masaj yapın. Uygulamadan sonra yağın tamamen emilmesi için hafif eldivenler giyin. Ellerinizi yumuşak ve nemli tutmak için bu tedaviyi haftada bir veya iki kez tekrarlayabilirsiniz.

yeni-proje-85-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN