Elma sirkesine bal katın mucizeye tanık olun! Sonucunu görünce bu yöntemin bağımlısı olacaksınız

Elma sirkesine bal katın mucizeye tanık olun! Sonucunu görünce bu yöntemin bağımlısı olacaksınız

Elma sirkesinin sağlığımıza ne kadar çok faydası olduğunu biliyoruz. Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi balın da sağlığımız söz konusu olduğunda saymakla bitmeyen faydaları mevcut. Peki daha önce elma sirkesi ve bal karışımının faydalarını duymuş muydunuz?

Tarihsel olarak bal ve elma sirkesi alternatif tıpta yaygın yaralar, soğuk algınlığı, ateş ve kabızlıktan epilepsi, astım, yılan ısırıkları ve tüberküloz gibi daha ciddi vakalara kadar birçok tıbbi durumu hafifletmek için kullanılmıştır. Bunun arkasındaki sebep, bu bileşenlerin her birinin besin maddeleri ve faydalı özelliklerle dolu olmasıdır.

Elma sirkesi; demir, amino asitler, magnezyum, fosfor ve antioksidanlar bakımından yüksektir. Bal ise kalsiyum, çinko, potasyum, askorbik asit, niasin ve riboflavin içerir. Bu bileşenleri birleştirdiğinizde, genel sağlığınızı iyileştirecek güçlü bir karışım oluşturabilirsiniz. Düzenli olarak tüketildiğinde, bu güçlü kombinasyonla deneyimleyebileceğiniz bazı sağlık yararları şunları içerir:

elma-sirkesi-ve-bali-karistirirsaniz-h1536412578-c28301.jpg

KİLO KAYBINA YARDIMCI OLUR

Elma sirkesi, kilo vermenize yardımcı olabilecek asetik asit olarak bilinen bir bileşen içerir. Lipogenez inhibisyonu olarak bilinen bir süreçten geçerek vücut yağını baskılayabilir. Bu işlem sırasında sirkede bulunan asetik asit, belirli enzimlerin yağ asitlerine dönüşmesini engelleyerek vücudunuzdaki toplam yağ miktarını azaltır. Ek olarak elma sirkesi yemeğinizin emilimini yavaşlatarak daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayabilir. Karışıma bal ekleyerek şişkinliği azaltabilir, metabolizmayı hızlandırabilir, enerjiyi artırabilir ve kan şekeri seviyelerini stabilize edebilirsiniz. Bu nedenle, bir bal ve elma sirkesi içeceği kilo kaybını teşvik edebilir.

ALERJİLERİ HAFİFLETİR

Bunun dışında hem elma sirkesi hem de bal soğuk algınlığı ve alerji semptomlarını hafifletebilir. Her biri, alerjenlerle savaşmak için vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirebilen doğal antimikrobiyal maddeler içerir. Elma sirkesi, mukusu inceltmek için gerekli bir mineral olan potasyum açısından zengindir. Ayrıca vücutta yağ depolanmasını engellemekle kalmayıp daha da önemlisi bakteri üremesini engelleyen asetik asit içerir. Bununla birlikte, ACV alerji semptomlarını hafifletebilir. Benzer şekilde, çiğ bal eser miktarda bitkisel bileşik ve polen içerdiğinden, birçok kişi saman nezlesi ve alerjik rinit gibi mevsimsel rahatsızlıkların bazı semptomlarını hafifletebileceğine inanmaktadır. Ek olarak, elma sirkesi ile birleştirildiğinde, her iki bileşenin faydalı bileşenleri soğuk algınlığı, öksürük ve diğer alerjileri hafifletmede etkilidir.

elma-sirkesi-ve-bal-karisiminin-mucizevi-faydalari-7305.jpeg

KALP SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİN

Bazı çalışmalar ayrıca bal ve elma sirkesinin kalp sağlığınızı iyileştirebileceğini düşündürmektedir. Elma sirkesi, kötü kolesterolü (LDL) düşürmeye ve iyi kolesterolü (HDL) artırmaya yardımcı olan, klorojenik asit olarak bilinen bir bileşik içerir. Balın polifenol antioksidanları vardır. Bunlar, yüksek kan basıncını düşürmenin, daha iyi kan akışının yanı sıra kan pıhtılaşmasını önlemenin ayrılmaz bir parçasıdır. Ayrıca, elma sirkesi ve bal, oksidatif stresi ve arteriyel plak oluşumu olasılığını azaltabilen ve böylece genel kalp sağlığınızı koruyan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Veriler, bu güçlü kombinasyonun kalp sağlığı üzerindeki etkinliğini gösterse de, potansiyelini keşfetmek için daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.

HASTALIKLARI ÖNLEYİN

Bal ve elma sirkesindeki antioksidan içeriği, vücuttaki serbest radikallerin (zararlı moleküller) azaltılmasında bütünleyici bir rol oynar. Sonuç olarak, bunama, kanser ve yaşlanma gibi bazı hastalıklara yakalanma riskinizi düşürmenize yardımcı olabilirler. Her ikisi de hastalığa neden olan bakterileri öldürebilen antibakteriyel özellikler içerir. Geleneksel olarak, insanlar yaraları ve yanıkları tedavi etmek için bal ve elma sirkesi kullanırlar. Ancak daha fazla araştırmaya dayanarak, çeşitli enfeksiyon türlerini temizlemek ve dezenfekte etmek için de kullanılabilirler.

DİĞER SAĞLIK FAYDALARI

Elma sirkesi ve balın diğer faydaları arasında şunlar yer alır:

  • İnsülin üretimini iyileştirir
  • Yaşlanma sürecini geciktirir
  • Döküntüleri yatıştırır
  • Sivilce ve sivilceleri tedavi eder
  • Mide yanmasını ve hazımsızlığı giderir

Bu faydalar nedeniyle uzmanlar, herkesi 5 gün boyunca günde en az bir kez bu karışımı içmeye teşvik ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN